generell helse

Din kostholds- og treningsguide etter skader

Anonim

En del av å håndtere en skade er ikke bare å håndtere smerte og tap av funksjon, men også å forvalte livsstilen under utvinningen. I noen tilfeller kan en skade føre til langsiktig funksjonshemming eller endog permanente forandringer, noe som kan være ekstremt vanskelig for noen mennesker å gripe med over tid. Den gode nyheten er at selv med de mest drastiske skader, er det mulig å ta en aktiv rolle i utvinningen. Den ideelle måten å gjøre dette på er å samarbeide med leger og medisinske fagfolk for å skape en riktig trening og diettplan som passer til dine behov.

For det første er det viktig å sørge for at forsøkene på å komme tilbake til en normal livsstil, ikke holder deg fra å ta vare på din skade, spesielt kort tid etter at det skjer. Mye av vitenskapen som gjøres på gjenoppretting, er et direkte resultat av sportsskader, da det er mer sannsynlig å forårsake visse skader ved å presse kroppen til grensen. I tillegg er det mye penger i bransjen for å presse sportsvitenskap. Hvis du har en sportsskade, vil den faktiske helingen starte så snart som 72 timer etter selve skadene. På dette tidspunktet kan du begynne å bytte varmeveksler med is. Varme bidrar til å fremme blodstrømmen til det skadede området, som bidrar til å forsyne næringsstoffer og oksygen for å bremse helbredelsesprosessen.

Når den opprinnelige hevelsen stopper, kan du begynne å gjøre noen grunnleggende øvelser. Hvorfor er dette så viktig? I forhold til selve skaden kan immobiliserende skader føre til stivhet og tap av styrke over lange perioder. Generelt har trening så mange fordeler for deg at du ikke vil gå uten den for lenge. Selvfølgelig er det litt av en balansehandling mellom å ikke få noen mosjon og skyve deg for langt, noe som potensielt fører til gjenskader.

Når du setter sammen et treningsprogram for deg selv, med en lege OK, kan det selvsagt være en god ide å prøve å forgrene seg når det gjelder ulike typer trening du gjør. Kalt cross-training, dette lar deg være aktiv og holde deg i form mens du får den skadde delen av kroppen din til å gjenopprette. Svømming er en av de vanligste aktivitetene for folk i utvinning, men avhengig av hvilken del av kroppen din er skadet, er det mange ting du kan gjøre. For eksempel er det ingenting som stopper en løper med en skadet arm fra å løpe, så lenge de får godkjenning fra en medisinsk profesjonell.

Vi nevnte før viktigheten av blodstrømning til skadede områder på grunn av evnen til å overføre næringsstoffer. Det andre stykket av dette puslespillet sørger for at du spiser de riktige matvarene som vil få deg de essensielle næringsstoffene i utgangspunktet. Sportsdietist Cynthia Sass, RD, sammenligner situasjonen med å reparere et hus. "En sprekk i fundamentet krever at råvarer plaster ting sammen igjen, og i kroppen kommer disse råstoffene fra det vi spiser."

De aktuelle næringsstoffene driver spekteret fra proteiner, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Mens du vil prøve og spise et balansert måltid likevel, er det noen ting som skiller seg ut. Når det gjelder bang-for-din-buck, er grønne grønnsaker som kale og spinat noen av de mest næringsrike matvarer på jorden, med essensielle komponenter som jern og vitamin A. For proteinene dine har du noen muligheter. Mager kjøtt som kalkun er et godt alternativ, men du kan også se på plantebaserte proteiner som bønner eller tofu.

For et siste punkt er det viktig å nevne viktigheten av emosjonell og psykisk helse når det gjelder skadeutvinning. Mange mennesker som er aktive eller verdsetter deres uavhengighet, kan kjempe med funksjonstap, selv om det er midlertidig. Generelt er noen gode ting å fokusere på i tider som disse, de tingene du kan kontrollere. Mens kroppen din vil helbrede i sitt eget tempo, kan du kontrollere når du går og ser en fysioterapeut, eller om du får en god natts søvn hver dag. I tillegg kan det være lurt å mate andre hobbyer eller se på nye ting å gjøre med uansett nedetid du har.

Til slutt, den beste filosofien du bør ha angående kosthold og mosjon etter en skade, prøver å sakte jobbe deg tilbake til normen når du gjenvinne visse funksjoner. Det kan være vanskelig å gjøre dette først, spesielt hvis du er en naturlig aktiv person, men ved å holde de rette fagfolkene rundt deg, vil du være sikker på å slå disse målene i tide.