generell helse

World Sickle Cell Day: Sickle Cell Sykdom. Smerten og herligheten

Anonim

Sickle cell eller sickle cell disease (SCD) er en svekkende helse tilstand, som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Det er en av de vanligste arvede blodforstyrrelsene med mange helsekomplikasjoner.

Begrepet "seglcelle sykdom" refererer til en gruppe arvelige røde blodlegemer som er strukturelt unormale, og de kan derfor ikke utføre sin plikt godt. Ofre har unormal hemoglobin, kjent som "Sickle hemoglobin eller hemoglobin S" i deres røde blodlegemer.

Årsaken til sykdommen er arvelige hemoglobingenmutasjoner. Hemoglobingener forteller kroppen hvordan man lager et vitalt rødt blodcelleprotein kjent som 'hemoglobin'. Proteinet er ansvarlig for å bære oksygen i hele kroppen. For å utvikle SCD må du ha to endrede hemoglobingener, en fra hver forelder. Hvis du bare har ett av disse genene, vil du ha seglcelletrekk, noe som er en veldig mild versjon av sykdommen.

Sickle celle er ikke smittsom, men heller arvet. Med andre ord, kan du ikke fange det eller kontrakt det som i tilfelle av en infeksjon. Tilstanden videreføres fra foreldre til sine barn gjennom genene. Viktimene oppstår to unormale hemoglobingener, en fra deres mor og en annen fra sin far genetisk. Minst en av de to strukturelt uriktige generene fører til at en persons kropp produserer seglhemoglobin eller hemoglobin S. Når offeret har to seglhemoglobingener, blir sykdommen ofte referert til som "sickle cell anemia". Sikkelcelleanemi er ikke bare den vanligste, men også den mest alvorlige typen av seglcelle sykdom. Andre vanlige typer SCD inkluderer hemoglobin Sβ-thalassemi samt hemoglobin SC sykdom.

Sickle Cell Trait

Slik Curb Sickle Cell