generell helse

Hvorfor er det viktig å overvåke blodsukkernivåer?

Anonim

Hvorfor er det viktig å overvåke blodsukkernivåer?

Forstå Reaksjoner på miljøfaktorer

Når kroppen din har det vanskelig å bruke eller produsere insulin, kan visse miljøfaktorer i stor grad påvirke blodsukkernivået. Imidlertid er hver enkelt kropp annerledes. Noen av de mest anerkjente influensene av blodsukker er:

Trening - Pasienter med diabetes bør være oppmerksom på varigheten, intensiteten og hyppigheten av trening de utfører. Øvelse kan plutselig redusere blodsukkernivåene, slik at det kan være nødvendig å teste blodsukkernivået før og etter fysisk aktivitet for å forhindre et farlig lavt blodsukker (hypoglykemisk) hendelse. Testing kan bidra til å bedre forstå hvilke tiltak du skal ta for å sikre blodsukkernivåene forblir konsistente før, under og etter trening.

Diett - hvilke typer mat en person bruker direkte påvirker mengden sukker i blodet. Diabetespasienter har ofte nytte av å utvikle en tidsplan for testing før og etter måltider, slik at de bedre kan overvåke hvordan visse matvarer påvirker blodsukkernivået.

Medikamenter - Visse medisiner kan påvirke måten kroppen bruker insulin, så det er viktig at pasientene regelmessig tester blodsukkernivået når de følger en reseptbelagte behandling, og spesielt når man starter en ny medisin.

Stress - Noen studier indikerer at eksterne følelsesmessige faktorer og mentaltrykk kan påvirke måten kroppen metaboliserer sukker på. Hvis en person med diabetes opplever uvanlige stressnivåer, kan det være nyttig å overvåke blodsukkernivået for å avgjøre om stresset medfører at nivåene svinger.

Sykdom - Sykdommer kan påvirke måten kroppen bruker sukker på. Det er viktig å registrere og overvåke blodsukkernivået når det gjelder andre plager for å bedre forstå hvordan disse forholdene kan påvirke kroppens bruk av insulin. Leger kan anbefale endringer i pasientens diett eller insulinrutine under sykdom.

Sammen med nøyaktig registrering kan blodsukkermåling hjelpe pasienter og deres lege (e) bedre forstå hvordan hver av de ovennevnte komponentene påvirker blodsukkernivået. Når en pasient og deres leger er i stand til å bedre forstå hvordan pasientens kropp reagerer på bestemte influencere, et diabetessorg team for å hjelpe planlegge aktiviteter og behandling bedre.

Spore resultatene av en diabetesbehandlingsplan

Det er viktig for pasienter å nøye følge blodsukkernivåene med deres diabetesbehandlingsgruppe for å evaluere effektiviteten av deres personlige diabetesbehandlingsplan for å avgjøre om de oppfyller behandlingsmål. Bruk av verktøy som en CGM og integrert insulinpumpe kan gjøre sporing lettere, slik at pasienter og deres omsorgsteam nøyaktig kan undersøke blodsukkernivå og trekke konklusjoner om behandling.

Identifisering av hypoglykemiske og hyperglykemiske hendelser

En av de viktigste årsakene til å overvåke blodsukkeret er å identifisere perioder med signifikant lavt blodsukker (hypoglykemiske hendelser) og signifikant høyt blodsukker (hyperglykemiske hendelser). Etter testing, hvis en pasient finner at blodsukkernivået ligger utenfor det anbefalte området, kan det være nødvendig med tiltak som å spise en liten matbit eller ta ekstra insulin.

I tillegg til å bidra til å utvikle en diabetespleieplan, kan en lege hjelpe pasienter å forstå hvordan og når man skal teste blodsukkernivåene, hvilke testmetoder som er best, hva blodsukkernivåene er normale eller farlige, og hvilke miljøfaktorer som skal passe på.

KILDER:

//care.diabetesjournals.org/content/26/suppl_1/s33

//www.mayoclinic.org/diseases-conditions/diabetes/in-depth/blood-sugar/art-20046628

//www.cornerstones4care.com/tracking/what-to-know/why-tracking-matters.html

//www.diabetesdaily.com/blog/why-self-monitoring-of-blood-glucose-testing-blood-sugar-regularly-is-important-498694/

//www.diabetesdaily.com/learn-about-diabetes/diabetes-complications/low-blood-sugar-hypoglycemia/

//www.diabetesdaily.com/learn-about-diabetes/diabetes-complications/high-blood-sugar-hyperglycemia/