Tannhelse

Hva du bør vite om Tannutvinning

Anonim

3d nedre tenner og tannimplantat isolert på hvitt

Tannlegen din har nettopp levert de dårlige nyhetene. Den infiserte eller skadede tannen må komme ut. Selv om det aldri er en spesielt hyggelig opplevelse, er det mye du kan gjøre både før og etter en tannutvinning for å redusere smerten og risikoen for infeksjon.

Hva er tannutvinning?

Hvis tannfunksjonene er ødelagt eller skadet ved forfall, skal tannlegen forsøke å korrigere det med en fylling, krone eller annen annen behandling. Noen ganger, hvis det er for mye skade på tannen og ikke kan repareres. Tannen må ekstraheres. En ekstremt løs tann vil trenge ekstraksjon hvis den ikke kan lagres.

Oppført nedenfor er andre grunner:

  • Hvis du har ekstra tenner som blokkerer andre tenner kommer inn.
  • Noen ganger går ikke barnetennene ut i tide for å la de permanente tennene komme inn.
  • Folk som får armbånd, kan trenge tenn utvunnet for å skape rom for tennene som blir flyttet på plass.
  • Personer som får stråling til hodet og nakken, kan trenge å få tenner innen stråling ekstrahert.
  • Noen tenner må kanskje trekkes ut dersom de faktisk kunne bli en måte å skaffe en infeksjon etter en organtransplantasjon. Personer som har organtransplantasjoner har en høyere infeksjonsrisiko fordi de må ta medikamenter som reduserer eller undertrykker sykdomsbekjempelsesevnen.

Visdomstenner, kalt tredje molarer, har også en tendens til å bli hentet enten før eller når de kommer inn. De kommer inn gjennom sena tenårene eller tidlig på 20-tallet. De må fjernes hvis de er forfallne, nød eller har en cyste eller infeksjon. Disse tennene sitter ofte fast i kjeften (påvirket) og kommer ikke inn. Dette kan irritere tannkjøttet, skape smerte og hevelse. I dette tilfellet bør tannen fjernes. Hvis du vil ha alle visdomstennene fjernet, blir de vanligvis tatt ut samtidig.

Det er to typer ekstraksjoner:

Forberedelse

Din tannlege eller oral kirurg vil trenge en røntgen av regionen for å hjelpe deg med å planlegge den ultimate måten å fjerne tannen på. Sørg for å gi full medisinsk og dental historie og et sett med alle medisiner du tar. Dette vil inkludere både reseptbelagte og over-the-counter narkotika, kosttilskudd og vitaminer.

I tilfelle du har visdomstann fjernet, kan du ha en panoramavirkningsrøntgen. Denne røntgen tar et bilde av alle tennene dine samtidig. Det kan vise flere ting som bidrar til å veilede en utvinning:

  • Forholdet til visdomstennene dine til de andre tennene dine
  • Den øvre tennens forhold til bihulene dine
  • Den nedre tennens forhold til en nerve i kjevebenet som gir følelse til underkjeven, lavere tenner, underleppe og hake. Denne nerve kalles den ringere alveolar nerve.
  • Eventuelle infeksjoner, svulster eller bein sykdom som kan være tilstede

Noen leger anbefaler at antibiotika skal studeres før og etter prosedyren. Denne praksisen varierer fra tannlege eller oral kosmetisk kirurg. Antibiotika vil bli gitt hvis:

Du har infeksjon under operasjonen

Du har en svekket sykdomsbekjempelse

Du skal ha en utvidet operasjon

Du har spesifikke medisinske plager

Du kan ha intravenøs (IV) anestesi, som kan variere mellom bevisst sedasjon og grunnleggende anestesi. I så fall skal legen din gi deg instruksjoner for å følge. Du bør bruke klær med korte ermer eller ermer som lett kan rulles opp. Dette gjør det mulig å få tilgang til for et IV-merke som skal ligge i en vene. Ikke drikk eller spis noe i seks eller åtte timer før prosedyren.

Hvis en host vanligvis har deg, tett nese eller kjølig opp til en uke før operasjonen, ring legen din. Han eller hun kan velge å rydde bort fra anestesi til du kommer til å være overkjølet. I tilfelle at du hadde kvalme og oppkast hele natten før prosedyren, ring doktorgradskontoret aller første om morgenen. Du kan ønske en endring i den planlagte anestesien, eller utvinningen må kanskje rescheduled.

Ikke røyk på hele operasjonsdagen. Dette kan forbedre risikoen for et foruroligende problem som kalles tørrstikkontakt.