diabetes pasienter

Hva du bør vite om amming og diabetes

Anonim

Amning og diabetes

Amning en baby er ikke bare positiv for babyene, men også for mødrene. Amming kan hjelpe mors vektreduksjon, og det er spesielt viktig for diabetiker å ta vare på en sunn vekt. Noen mødre finner det lettere å gjøre dem i stand til å administrere diabetes fordi deres glukoseinnhold blir mer regelmessig og de har remisjon av noen symptomer mens de ammer.

Amning betyr at du må være ekstra forsiktig med ernæringen, så vær sikker på å se legen din eller diettmannen for å lage en måltidsplan som vil fungere for deg. Det er viktig å spise vanlige snacks når du ammer fordi du vil holde blodsukkernivået konstant. Du må øke kaloriinntaket med omtrent fem hundre kalorier hver dag for å møte babyens sunne behov. Du kan bare gjøre dette ved å drikke et glass melk hver gang du ammer, noe som vil holde deg både hydrert og fullpakket med ernæringsmessige vitaminer.

For å opprettholde et balansert kosthold, foreslår eksperter at mødre spiser 20% av kaloriforbruket fra protein, 40-60% fra karbohydrater og 30-40% fra frukt og grønnsaker. Å sjekke opp på alle disse matgruppene vil sørge for at kroppen din har næringsstoffene til å sørge for babyen.

Som ammende moder er lavt blodsukker økt risiko. Men ved å spise et sunt kosthold fullt av belgfrukter, fullkorn, andre sunne matvarer, vil du kunne holde lavt blodsukker i sjakk. Å drikke mye væske er også en viktig del av å ha et sunt blodsukkernivå. Viktigst, skjerm blodsukkernivåene dine og ta opp resultatene.

Noen diabetiske mødre kan oppleve at deres melk kommer sent, mellom to dager og to uker. I mellomtiden bruk en brystpumpe og snakk med legen din for å finne den beste løsningen for deg og din baby. Selv barn som er for svake til å amme, kan bli matet brystmelk som har blitt pumpet.

Amning er en bonding opplevelse for mødre og babyer. Diabetes sufferers kan amme og få enda flere fordeler enn den følelsesmessige nærhet, som nedsatt diabetesrisiko for babyen, og forbedret diabeteskontroll for moren.