sykdommer

Hva du trenger å vite om cystisk fibrose

Anonim

Cystisk Fibrosis Organ

Cystisk fibrose

Cystisk fibrose

Nå er det den vitenskapelige årsaken til denne sykdommen. Mutasjon i genet for proteinet kalt cystisk fibrose transmembran konduktans regulator forårsaker denne sykdommen. Komponentene i svette, fordøyelsesvæske og mucus er regulert med dette proteinet. Nesten 4% mennesker av europeisk anstendig bærer minst en allel av cystisk fibrose og er ofte funnet blant kaukasiere. Ifølge en rapport fra Verdens helseorganisasjon er 1 av hver 2000-3000 nyfødte babyer i Europa funnet å bli rammet av denne sykdommen. Cystisk fibrose kan diagnostiseres hos en person ved genetisk testing før fødselen eller ved svetteprøve i barndommen.

Ikke glem å lese: Symptomer på meningitt og bedre måter å bekjempe det på

Cystisk fibrose kan oppdages hos en person ved dårlig vekst og dårlig vektøkning til tross for normalt inntak av mat med salt smakende hud. Hyppige lungesinfeksjoner, hoste eller pusteproblemer kan også være nyttige for å oppdage Cystic Fibrosis hos en person. Symptomer som tarmobstruksjon på grunn av meconium ileus forekommer mest i en nyfødt baby eller i barndommen.

Cell som heter Ciliated epithelialceller i pasientens kropp har et mutert protein som fører til unormal produksjon av viskøs slim. Den dårlige veksten i pasienten fører til manglende evne til å oppnå høyde eller vekt sammenlignet med andre barn i hans alder.

Har du lest: Hva du trenger å vite om leddgikt?

Cystisk sykdom er en slags kronisk sykdom som påvirker fordøyelsessystemet og respirasjonssystemet til pasienten som resulterer i respiratorisk infeksjon og underernæring. Denne typen kronisk sykdom gjør livet svært vanskelig å håndtere.

De viktigste årsakene til denne sykdommen er lungesykdom og lungebesinfeksjoner, og deretter kommer mage-tarmkanalen. Endokrine og infertilitet er de andre symptomene på denne genetiske lidelsessykdommen. Noen mennesker har to arbeidskopier av allel mens bare ett eksemplar er nødvendig for å forhindre cystisk fibrose. Når begge allelene ikke virker og ikke produserer Cystic Fibrosis Transmembrane Conductance Regulator, utvikles kun Cystic Fibrosis.

Antibiotika er de mest nødvendige legemidler for pasienter med Cystic Fibrosis. Mange Cystic Fibrosis-pasienter forblir hovedsakelig på ett eller flere antibiotika. Noen ganger kan lungene overføres til disse pasientene på grunn av nedgang i treningstoleranse og lungefunksjon.

Ikke glem å lese: Flere helsemessige fordeler med majones

//mobile.twitter.com/HealthSB/status/364345409725923329