sykdommer

Hva du trenger å vite om leddgikt

Anonim

gikt

Denne sykdommen er ikke en sykdom av nåværende generasjon. Historien har også vært vitne til dens påvirkning. Denne sykdommen ble først diagnostisert hos dinosaurer og i 4500 f.Kr. ble denne sykdommen diagnostisert hos mennesker også. I sine tidlige dager var det den vanligste sykdommen som ble funnet hos mennesker. I det viktigste medisinske arbeidet i historien "De Arthritide Symptomatica" har William Musgrave skrevet om leddgikt og arbeidet ble utgitt i år 1715.

Nær 20 millioner mennesker står overfor alvorlige begrensninger på grunn av leddgikt på daglig basis. Den vanligste årsaken til funksjonshemming i USA er leddgikt. Personer som lider med leddgikt, blir noen ganger hjemme bundet og Fysisk inaktivitet er funnet hos de fleste pasientene. En person som lider av leddgikt finner vanskeligheter med å bevege seg og gå, vanskeligheter med å flytte andre ledd også. Bortsett fra disse vanskeligheter er vekttap, trøtthet, dårlig søvn og ømhet noen årsaker til leddgikt som lupus og reumatoid.

Ikke glem å lese: Helsemessige fordeler av ingefær til kroppen

Revmatoid eller slitasjegikt har ingen helbredelse i det hele tatt. Flere typer medisiner har blitt brukt til dato for behandling av leddgikt, men resultatet forblir det samme. Hvert år ble nesten 1 million pasienter innlagt på sykehus, og nesten 45 millioner pasienter besøkte helsesenter. Muskel svakhet, tap av fleksibilitet og redusert aerobic fitness er de vanligste problemene som finnes hos artritt pasienter.

Dette kan kun diagnostiseres av en egnet helseprofessor ved klinisk undersøkelse. Noen spesifiserte leddgikt kan diagnostiseres ved radiologi og blodprøve. Typen av smerte kan avvike fra sted til sted og avhenger også av typen leddgikt. Bortsett fra revmatoid og slitasjegikt Infectious Arthritis er en annen stor form for leddgikt.

Har du lest: 5 enkle måter å forbedre din helse, akkurat nå?

Noen behandlingsalternativer er tilgjengelige for å redusere påvirkning av leddgikt som inkluderer litt livsstilsendring som trening og vektkontroll. Bortsett fra disse mindre behandlinger, finnes noen andre behandlinger som Joint Replacement, Orthopedic Bracing med litt medisinering.

Denne sykdommen er hovedsakelig funnet i eldste, men det kan også påvirke barna også. Nær 70% av nordamerikanere over 65 år lider av denne sykdommen. Det finnes vanligvis hos kvinner i alle aldersgrupper enn hos menn. Ifølge resultatet av en undersøkelse organisert av USA mellom 2007-2009, er det funnet at 49, 9 millioner mennesker over 18 år lider av selvrapportert doktorgradiosert leddgikt. Mens 21, 1 millioner mennesker hadde AAAL (artritisk tilskrivbar aktivitetsbegrensning). Denne statistikken kan øke i nær fremtid. Det er en av de sykdommene som ingen medisinering oppdages for å kurere den helt. Det er ikke så farlig som kreft, men det kan ikke måles mindre.

Nå som du vet hva leddgikt handler om, sørg for at du leser vårt neste kommende innlegg på hvordan å kurere leddgikt.