kvinners helse

Hva er eggløsning? Forståelse av eggløsningssykluser

Anonim

Forståelse av eggløsningssykluser

Eggløsning oppstår normalt 24 til 36 timer etter LH-bølgen, og derfor er LH-bølgen en god forutsetning for maksimal fruktbarhet. Egget kan kun befruktes i opptil 24 timer etter eggløsning. Hvis det ikke befruktes, blir livmorskjøttet skuret (egget går tapt med det) og perioden begynner. Dette markerer starten på neste menstruasjonssyklus.

Mens et egg bare overlever i opptil 24 timer, kan sædene forbli aktiv i opptil fem dager. Det kan derfor være overraskende å lære at et par kan tenke gjennom samleie fire til fem dager før egget slippes ut.

Det totale fruktbarhetsvinduet, som tar hensyn til levetiden til både sæd og egg, er omtrent 6 dager.

Når oppstår eggløsning?

Hele eggløsningsfasen er definert av en periode med forhøyede hormoner i menstruasjonssyklusen. Prosessen i seg selv kan deles informelt i tre faser:

  • Periovulatorisk (follikulær fase): Et lag av celler rundt ovnen begynner å mucify (bli mer slimeteaktig) og utvide, og livmorforingen begynner å tykke seg.
  • Ovulatorisk (eggløsningsfase): enzymer utskilles og danner et hull (eller stigma) som egget og dets nettverk av celler bruker til å gå ut av follikel og til slutt komme inn i egglederen. Dette er perioden for fruktbarhet og varer vanligvis fra 24 til 48 timer.
  • Postovulatorisk (luteal fase): Et hormon som kalles LH eller luteiniserende hormon, utskilles. Et befruktet egg vil bli implantert i livmoren, mens et ubefruktet egg sakte slutter å produsere hormoner. I tillegg begynner livmoren på livmoren å bryte ned og forbereder seg til å forlate kroppen i løpet av menstruasjonen.

Hvordan vet du at du eggløsning?

Hold øye med endringer i slim. Rundt tidspunktet for eggløsning, kan du merke at vagina er slim er klart, glatt og glatt, konsistensen av egghvide. Dette er det beste tegn på når eggløsning faktisk skjer. Det er førsteklasses tid for handling.

Bruk et eggløsningsprediksjonssett. Du kan begynne å teste med eggløsningsprognosen din et par dager før din beregnede dag med eggløsning. Trekk 17 dager fra gjennomsnittlig sykluslengde og start testing fra denne dagen i syklusen din, for eksempel hvis du har en 28-dagers syklus, begynner du å teste fra dag 11. Et positivt resultat betyr at du skal eggløsning innen de neste 24 til 36 timer.

Legg inn din basale kroppstemperatur (BBT) hver dag før du går ut av sengen. Et spesielt basalt kroppstemperatur termometer vil sikre nøyaktig måling. Din BBT stiger omtrent en halv grad Celsius etter eggløsning har skjedd. Ved å kartlegge temperaturen, er det lett å se når temperaturstigningen og eggløsningen skjer. Dette kan hjelpe deg med å utarbeide ditt eget eggløsningsmønster. Men fordi eggløsning allerede har passert, er det ikke på den måten å finne frem til det fruktbare vinduet, men kan lede deg for neste måned.

Bruk eggløsningskalkulatoren på dette nettstedet. Hvis du kjenner datoen for den siste perioden, er syklusens lengde og syklusen din vanlig, dette vil identifisere ditt "fruktbare vindu" og forventet eggløsningstidspunkt.