kvinners helse

Hva er en overgangsalder og vanlige symptomer på overgangsalderen?

Anonim

Overgangsalderen er når en kvinnes menstruasjon stopper permanent. Menstrualperioder kan stoppe en stund og deretter starte igjen, så en kvinne anses å ha vært gjennom overgangsalderen bare etter ett år uten perioder.

Hva er de spesielle symptomene på overgangsalderen?

Overgangsalderen er en vanlig del av livet - dette kan være en milepæl, akkurat som puberteten - det er ikke en sykdom eller en vanlig tilstand. Selv om det kan være tiden for damerens siste periode, kan symptomene begynne mange år tidligere. Flere kvinner kan oppleve tegn i måneder eller mange år etterpå.

Eksperter sier i hvilken teknikk overgangsalderen er bekreftet når en kvinne ikke har kjøpt en menstruasjonsperiode første år. Men symptomene og tegnene på overgangsalderen virker vanligvis litt tid før den ettårige perioden avsluttes. De kan omfatte:

Uregelmessige perioder - inn i spiserøret ditt det første symptomet; menstruasjonsmønster endres. Noen kvinner kan oppleve en periode hver 2 til 3 uker, mens andre ikke vil ha en i flere måneder samtidig.

Lavere fruktbarhet - over peri-menopausale scenen i en kvinnes liv, vil hennes østrogenivå synke betydelig, senker sannsynligheten for å bli gravid.

Ikke glem å lese: Fem (5) måter å redusere menstrual kramper

Vaginal tørrhet - dette kan være ledsaget av kløe og / eller ømhet. Det har en tendens til å skje over peri-overgangsalderen. Noen kvinner kan oppleve dyspareuni (smerte i kjønn). Begrepet vaginal atrofi beskriver en betennelse i skjeden forårsaket av tynning og krymping på vevet, så vel som nedsatt smøring, forårsaket av mangler i østrogen. Om lag 30% av damer opplever vaginale atroksymptomer i løpet av den tidlige postmenopausal perioden, mens 47% implementerer den under den senere postmenopausale perioden. Det er tilfeller om kvinner som opplever vaginal atrofi angående grønt tiår etter avsluttende periode.

Se hvordan Ginger hjelp i overgangsalderen

Varmt blink og nattesvette: Varmt blink er vanlig hos kvinner som gjennomgår klimakteriet. En varm blits er en følelse av varme som sprer seg over kroppen og er ofte mest uttalt i hodet og brystet. En het-flash er noen ganger forbundet med spyling og blir noen ganger etterfulgt av svette. Varme blinker varer vanligvis fra 30 sekunder til flere minutter. Selv om den eksakte årsaken til hetetokter ikke er fullt ut forstått, er hetteflammene sannsynligvis på grunn av en kombinasjon av hormonelle og biokjemiske fluktuasjoner forårsaket av fallende østrogennivåer.

Urin symptomer: Urinrørets forside (transportrøret som fører fra blæren til å tømme urin utenfor kroppen) undergår også endringer som ligner vagina i skjeden, og blir tørrere, tynnere og mindre elastisk med fallende østrogennivåer. Dette kan føre til økt risiko for urinveisinfeksjon, følelse av behov for å urinere oftere eller lekkasje av urin (urininkontinens). Inkontinensen kan skyldes en sterk, plutselig trang til å urinere eller kan oppstå under belastning når det hoster, ler eller løfter tunge gjenstander.