sykdommer

Hva er aterosklerose? Aterosklerotisk vaskulær sykdom

Anonim

Hva er aterosklerose

2. angina

Når muskelen din ikke får nok blod etter behov, er det noen operasjoner som ikke kan fungere normalt. Den lave blodtilførselen forårsaker smerte eller en slags ubehag på grunn av at vevet strekker seg for å takle lavt blodtilførsel.

3. Stroke

Strogen kommer fra blodpropper som forhindrer blod i å nå hjernen din. Hvis blodtilførselen til hjernen er begrenset, kan det forekomme minislag hvor noen organer ikke fungerer normalt. Hvis fettet smelter helt ned, kan en blodpropp dannes som kan forårsake en fullstendig organsvikt og til slutt et slag.

4.Perifisk arteriell sykdom

Dette skjer når beina ikke kan få nok blod. Du kan oppleve mye smerter rundt hoftene eller lårene når du går, fordi vevet trenger mer blod (oksygen for åndedrettsvern) enn den tilgjengelige mengden.

Sykdommen er svært vanlig hos gamle mennesker som har oppnådd 65 år og over. I tillegg til alder kan følgende faktorer være predisponerende faktorer:

  • Regelmessig og tung røyking
  • Å være fysisk inaktiv
  • Spise mat med høyt kolesterolnivå
  • Å være overvektig eller overvektig
  • Har en høyt blodtrykksbetingelse
  • Å være diabetiker (type 2 diabetes)
  • Å være født i en familie med komplikasjoner av aterosklerose over tid

De fleste merker ikke at de har denne sykdommen før de opplever de første tegnene på infeksjoner nevnt ovenfor. Å ha regelmessig kontroll med legen din er svært viktig fordi du kan begynne behandlingsprosessen tidligere.

Det er ingen kjent kur for sykdommen, men det finnes terapeutiske og forebyggende tiltak som kan settes på plass av helsepersonell. Blant de forebyggende tiltakene er røykeslutt og diettbegrensninger som har vist seg å være svært nyttige for pasientene. I tillegg til behandling, er en fysisk assistent svært nyttig i å bekjempe kolesterol, fedme og fettproblemer.