generell helse

Hva er egentlig backspasmer? Slik behandler du Back Spasms

Anonim

En ryggpasma er en tilstand som preges av en plutselig og ufrivillig sammentrekning eller ukontrollabel stramming av musklene i ryggen. Tilstanden oppstår vanligvis i nærheten av ryggmargen eller nær nerverøttene. Siden dette kan legge press på disse følsomme nervene, kan smerten være ganske alvorlig.

Ryggspasmer skyldes vanligvis at det utøves mye energi mens du løfter tunge gjenstander, trener eller engasjerer seg i en anstrengende sportsaktivitet. Du kan være tilbøyelig til å få tilbake spasmer hvis du ikke er tilstrekkelig hydrert eller lavt i kalium eller kalsium. Her er en veiledning for å avlaste deg selv fra smerter forbundet med ryggenes spasmer.

Slutt å jobbe

Ved starten av muskelspasmer er det første du må gjøre, å stoppe hva du gjør selv om det er minimal smerte. Prøv å massere eller gni den berørte muskelen.

Kald komprimering

For å forhindre hevelse og økning av blodstrømmen, bruk kaldkomprimering på den smertefulle delen. Dette er vanligvis effektivt ved første tegn på spasmer, men fortsett med behandlingen hvis bruk av varm komprimering ikke reduserer smerten. Med en is innpakket i et håndkle eller en pakke med frosne erter, gjelder det på det smertefulle området i 12-15 minutter hvert par timer i de to første dagene.

Svart og hvitt bilde av en muskuløs mann med ryggsmerter. Rød selektiv farge illustrerer ytterligere smerte. Klippe inkludert, slik at bildet enkelt kan overføres til en annen farget bakgrunn.

Varm komprimering

Fuktighet er anbefalt. Bruk av varme på det berørte området kan bidra til å berolige spenne muskler. Varm komprimering bør påføres etter påføring av ispakning. Fuktig varme pads kan vanligvis kjøpes i et apotek eller apotek.

Hvile

For tilbakegangspasmer på grunn av muskelskader, anbefales det vanligvis et par dager hviler. Dette vil hjelpe den skadde muskelen til å helbrede raskere. Pass på at du holder deg aktiv mens du hviler. Noen pasienter lider av å stramme eller øke muskelenes stivhet på grunn av manglende mobilitet. Å gå i et par minutter kan bidra til å rette opp situasjonen.

Ring legen

Det er best å ringe legen din dersom følgende forhold hersker:

  • Hvis du fortsatt føler deg tilbake spasm etter å ha gjort de ovennevnte behandlinger
  • For alvorlige og ubærbare tilbake spasmer
  • Hvis ryggen spasmer er ledsaget av svakhet
  • Hvis ryggsmerter og muskelspasmer angriper ofte. Dette kan være et symptom på en mer alvorlig underliggende tilstand

En smertefull rygg kan gi ubehag eller kan føre til skadesskade. Ikke ignorér det første tegn på smerte. Ta de nødvendige forholdsregler med en gang.

Melvin Magadia er en forfatter og blogger for forkle som skriver ut branders.com som selger branders kaffekruser. Han skriver nyttige guider om et bredt spekter av emner, men konsentrerer mest om forretnings-, teknologi- og reiselaterte innlegg.