frukt

Hva er helsemessige fordeler av Chia Frø?

Anonim

Hva er helsemessige fordeler av Chia Frø?

(Tweet "Chia frø kan spille en viktig rolle i å regulere insulin nivåer. De kan redusere insulinresistens og redusere unormalt høye nivåer av insulin i blodet.")

En 1 ounce (28 gram) servering av chia frø inneholder:

Fiber: 11 gram.

Protein: 4 gram.

Fett: 9 gram (hvorav 5 er omega-3).

Kalsium: 18 prosent av RDA.

Mangan: 30 prosent av RDA.

Magnesium: 30 prosent av RDA.

Fosfor: 27 prosent av RDA.

De inneholder også en anstendig mengde sink, vitamin B3 (niacin), kalium, vitamin B1 (tiamin) og vitamin B2.

Andre helsemessige fordeler av Chia frø inkluderer:

Chia frø er høye i kvalitetsprotein

Chia frø inneholder en anstendig mengde protein. Av vekt er de omtrent 14 prosent protein, noe som er veldig høy sammenlignet med de fleste planter. De inneholder også en god balanse mellom essensielle aminosyrer, slik at kroppene våre skal kunne bruke proteinet i dem.

Jeg tror ikke jeg bør fortelle deg helsemessige fordeler av protein, men i tilfelle har Protein alle slags fordeler for helse. Det er også det mest vekttap vennlige næringsstoffet i kostholdet, langt. Et høyt proteininntak reduserer appetitten og har vist seg å redusere obsessive tanker om mat med 60 prosent prosent og ønsket om nattetid snacking med 50 prosent.

Bekjempe diabetes

Chia blir studert som en potensiell naturlig behandling for type 2 diabetes på grunn av sin evne til å bremse fordøyelsen. Den gelatinøse belegget chia frø utvikler seg når det er utsatt for væsker - kan også forhindre blodsukkertopper.

Du vil ha sterkere tenner og bein?

En servering av chia frø har 18 prosent av det anbefalte daglige inntaket for kalsium, som setter godt på vei for å opprettholde bein og munnhelse, og forhindre osteoporose.

Hvorfor skal jeg glemme mangan?

Mangan er ikke et kjent næringsstoff, men det er viktig for vår helse: det er bra for beinene dine og hjelper kroppen din med å bruke andre essensielle næringsstoffer som biotin og tiamin. En servering av chia frø, eller 28 gram, har 30 prosent av det anbefalte inntaket av dette mineral.

Den inneholder rikelig med fosfor

Med 27 prosent av din daglige verdi for fosfor hjelper chia frø også til å opprettholde sunne bein og tenner. Fosfor brukes også av kroppen til å syntetisere protein for celle og vevsvekst og reparasjon.