Tannhelse

Hva er de vanlige årsakene til blødende gummi?

Anonim

Blødende tannkjøtt

Gingivitt er en betennelse i tannkjøttet. Det er den første fasen av tannkjøttsykdom. Når plakk på tennene eller tannkjøttlinjen ikke fjernes når du børster eller tandtråd, kan det føre til symptomer på gingivitt. Når dette skjer, kan tannkjøttet bli hovent, ømt og bløt under børsting. Tidlige stadier kan korrigeres ved gode tann- og børstevaner og regelmessig tannregulering.

  1. Ny tannbørste

Blødende tannkjøtt kan også være som følge av harde børstebørster. Si, du hadde brukt en myk børstebørste, og du fikk en vanskelig en gang, tannkjøttet vil bløde. Prøv å få en mykere børste og spør tannlegen din om hvilken type børste som passer for deg på ditt neste møte. Hårde børster er for det meste for røykere.

  1. NY FLASHING ROUTINE

Endring i flossing rutine kan forårsake blødende tannkjøtt. Når du glemmer å flosse i noen dager, og deretter prøver å gå tilbake til vanlig rutine for å fjerne mat og plakk fra tennene dine, kan det føre til blødende tannkjøtt. Dette vil mest sannsynlig stoppe etter noen dager med konstant rutine.

En av årsakene til blødende tannkjøtt, ifølge American Dental Association (ADA), er blodfortynnende medisiner. Disse medisinene reduserer stoffets koagulasjonsevne og forårsaker lettere blødning. Advarsel din tannlege eller lege om eventuelle medisiner du måtte være på.

  1. Uttrykk GINGIVITIS

Noen gravide kvinner opplever svulmet tannkjøtt og blødning under børsting. Dette kalles graviditet gingivitt. Dette skyldes at hormonelle endringer under graviditeten kan forandre kroppens respons på bakteriene som forårsaker tannkjøttsykdom. Ifølge den amerikanske graviditetsforeningen bør dette rydde opp etter graviditet. En tannkontroll og vanlig børsting og tetning kan bidra til å forhindre tannkjøttproblemer i å bli verre.

Her er noen ting å gjøre hvis du oppdager blødende tannkjøtt.

  1. Forsterk din munnpleie spill. : Husk å pusse to ganger om dagen med fluoride tannkrem. Floss minst en gang om dagen også; tannkjøtt kan noen ganger slutte å bløde med vanlig tanntråd. Og selvfølgelig ser du tannlegen din regelmessig - ikke bare når du har et problem eller bekymring - det er også et must for å holde munnen din i beste form.
  2. Opprettholde et sunt kosthold: Forplikte seg til en diett som er lav i sukker og høyt i de nødvendige næringsstoffene som finnes i matvarer som grønnsaker fordi sukker og matrik og karbohydrater øker risikoen for tann og tannkjøttproblemer.
  3. Se tannlegen din hvis du prøvde alt som er nevnt i denne artikkelen, da det kan være et symptom på noe mye mer alvorlig.

Som jeg sa tidligere, kan blødende tyggegummi ikke være en stor avtale, men noen tilfeller krever profesjonell hjelp. Med riktig diagnose og personlig pleie kan blødende tannkjøtt bli en ting fra fortiden.