sykdommer

Hva er årsakene til plutselig hjertestans?

Anonim

Hva er årsakene til plutselig hjertestans?

Du kollapser uten advarsel. Hjertet ditt slutter å slå, og blod slutter å strømme til hjernen din og andre organer. Innen sekunder stopper du å puste og har ingen puls. Dette er plutselig hjertestans.

Plutselig hjertestans (SCA) er en tilstand som hjertet plutselig og plutselig slutter å slå. Hvis det skjer, slutter blodet å strømme til hjernen og andre viktige organer.

Plutselig hjertestans (SCA) oppstår hvis hjertet slutter å slå, plutselig og plutselig. Hvis dette skjer, slutter blodet å strømme til hjernen og andre viktige organer. I tillegg, i tilfelle hjerteslag ikke gjenopprettes med et elektrisk støt umiddelbart, følger bort i løpet av minutter. SCA er årsaken til at over 350 000 dødsfall i USA hvert år.

Hva er årsakene til plutselig hjertestans?

Ventrikulær fibrillasjon (v-fib) vil forårsake plutselig hjertestans (SCA). V-fib er en slags arytmi.

Under v-fib, slår disse ventrikkene (hjerteets redusere kamre) seg ikke typisk. I stedet kaster de veldig raskt og uregelmessig. 2, hjertet pumper lite eller ingen blod til kroppen. V-fib er dødelig, ellers behandles i løpet av kort tid.

Årsaker til plutselig hjertestans

Andre problemer med dette hjertes elektriske system kan også forårsake SCA. For å illustrere, kan SCA oppstå hvis frekvensen av hjertets elektro-mekaniske signaler blir veldig langsom og stopper. SCA kan også oppstå hvis hjertemuskelen ikke svarer på hjertets elektriske tegn.

Visse sykdommer og forhold kan potensielt forårsake de elektriske problemer som forårsaker SCA. Eksempler er senter sykdom (CHD), også kalt kranspulsår sykdom; alvorlig fysisk stress; visse arvelige lidelser; og strukturelle endringer i hjertet.

Helsebetingelse som kan forårsake plutselig hjertestans:

  • Koronararteriesykdom. Dette er den hyppigste årsaken til plutselig hjertestans hos personer eldre enn 35 år.
  • Kardiomyopati. Når du har denne tilstanden, blir din midlere muskel forstørret eller tykk, så den er destabilisert.
  • Long QT syndrom og Brugada syndrom. Disse forstyrrelsene i hjertets elektriske system kan potensielt forårsake unormale hjerterytmer.
  • Marfan syndrom. Denne arvelige lidelsen kan potensielt føre til at deler av hjertet strekker seg og blir svake.
  • Problemer ved bruk av hjertekonstruksjon som blandes sammen ved fødselen. Selv for de som har fått kirurgi for å korrigere en defekt, er du likevel i fare for rask hjertestans.