sykdommer

Hva er årsakene til og behandling av tonsillitt?

Anonim

Tonsillitt er en vanlig virus- eller bakteriell infeksjon som resulterer i betennelse i mandlene og halsen. Det kan også føre til potensielt alvorlige komplikasjoner, men det er derfor generelt en god ide å vite mer om tonsillitt og hvordan du kan adressere det.

Tonsillitt er en tilstand preget av betennelse i mandlene. De fleste kaster dette ordet rundt, og av veldig god grunn. Tilstanden er ganske vanlig blant både barn og voksne. Hvis du noen gang har ønsket å vite mer om tonsillitt, les så videre.

Tonsillitt er vanligvis forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Tilstanden er en type faryngitt - en betennelse i svelget eller halsen - og kan vare i lang tid, avhengig av alvorlighetsgraden.

Er vanligvis tonsillitt smittsom / smittsom?

Smittsom betyr at det kan forårsake infeksjon. Smittsom betyr infeksjonen kan spres fra en person til en annen. Infeksjonen kan forplante seg ved fysisk kontakt eller dråper i luften forårsaket av nysing eller hosting.

Som med hoste, forkjølelse, influensa, sammen med andre lignende infeksjoner, er det en sjanse for at man kunne passere på sykdommen. Spesielt hvis du er i nær kontakt med andre.

Hva er årsakene til tonsillitt?

Tonsillitt kan være forårsaket av forkjølelseviruset, men skyldes også mer alvorlige virus som herpes simplex-viruset, cytomegaloviruset og Epstein-Barr-viruset. Tonsillitt forårsaket av bakterier skyldes typisk streptokokker bakterier, samt lungebetennelse, pertussis, difteri, syfilis og gonoré.

Men mens du er gravid, sørg for at du får en god kroppsdyne som Leachco, som kan hjelpe deg med å slappe av, bare litt, men sørg for at du ser legen din.

For å vite mer om tonsillitt, er det viktig å være oppmerksom på symptomene på denne tilstanden. Folk som lider av tonsillitt har en tendens til å ha hovne mandler, som er røde og har hvite eller gule flekker på dem. Tonsillitt bringer også med seg stivhet og ømhet i nakken, smerte og / eller vanskeligheter med å svelge og dårlig ånde. Fordi det er en infeksjon, er tonsillitt også forbundet med feber, kulderystelser, hodepine, hoste og ømme øyne.

Heldigvis finnes det behandlinger for tonsillitt. For å redusere smerten forbundet med betennelse, foreskriver legene vanligvis antiinflammatoriske stoffer, smertestillende midler og feberreduserende medisiner. Hvis tonsillitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil antibiotika vanligvis gjøre trikset. Hvis tonsillitt er forårsaket av et virus, vil betennelsen avta når viruset har blitt slått av av kroppen.

Det er viktig å behandle tonsillitt umiddelbart, da det er forbundet med flere komplikasjoner. Disse inkluderer dehydrering, nyresvikt, blokkerte luftveier og til og med revmatisk feber og glomerulonephritis. I ekstreme eller kroniske tilfeller utføres en tonsillektomi for å fjerne mandlene.

I nesten alle tilfeller slår en tonsillitt eller sår hals ut uten å etterlate noen problemer. Imidlertid kan noen ganger tonsillitt utvikle seg til å gi en komplikasjon. Også en sår hals eller tonsillitt kan også skyldes en merkelig, men mer alvorlig, sykdom. Slike ting å vurdere er blant annet følgende: