generell helse

Se på tungen din! 5 ting din tunge kan fortelle deg om helsen din

Anonim

Tungen kan fortelle deg om din helse

5 ting din tunge kan fortelle deg om helsen din

Regelmessige kontroller på helsen din trenger ikke å være kostbare eller tidkrevende. Mens planleggingen av en fullstendig medisinsk kontroll, inkludert laboratorietester, er svært viktig, er den gjennomsnittlige personen som bare ønsker å få en følelse av hvor godt de fordøyer kveldenes middag eller hvor godt de håndterer stresset ved å jobbe overtid, Sjekk at du kan gjøre deg selv i speilet på badet. Bare poke ut tungen din!

Innen et par sekunder er det mulig å få en ide om hva som skjer i kroppen din ved å stikke ut tungen din. Mens det tar mange års erfaring for å kunne lese tunger nøyaktig i en klinisk setting, kan du begynne å sjekke din egen kropp hjemme ved å lete etter disse fem hovedtegnene:

 1. Tykk hvitt belegg

Coated tunger er ofte et signal om at fordøyelsessystemet ikke utfører sin optimal effektivitet. En rask endring i belegget på tungen din kan også indikere at du kjemper for en infeksjon, for eksempel forkjølelse eller influensa.

Prøv å endre kostholdet ditt ved hjelp av en dieter, eller legg til urter som fennikel, karve, ingefær og kardemomme til kostholdet ditt for å hjelpe fordøyelsen.

Du kan forsiktig forsørge tungen din med en skrape som er tilgjengelig fra de fleste dagligvarebutikker eller apotek, og drikker rikelig med vann for å forbedre den.

Imidlertid indikerer en kontinuerlig belagt tunge infeksjon eller mer alvorlige medisinske tilstander. Du bør søke lege hvis noen av følgende tegn oppstår:

 • Du er bekymret for endringer i tungenes utseende
 • Tungen din utvikler smerte
 • Det belagte utseendet på tungen din varer lenge i to uker
 1. Humpete overflate

Sunne tunger skal virke litt humpete, så hvis din er jevn, kan det være et tegn på en B12 eller jernmangel.

 1. Mørk misfarging

Like skremmende som dette begrepet høres, oppstår det svarte utseendet fordi sekreter har akkumulert på tungenes overflate og blitt mørk. Det er en indikasjon på at din munnhygiene kan trenge forbedring. Vær alltid forsiktig med langsiktige helsemessige mangler fordi det kan føre til økt risiko for hjertesykdom.

Det er også verdt å merke seg: En svart tunge kan være et tegn på soppinfeksjon, muligens forårsaket av et underliggende medisinsk problem. Rådfør deg alltid med lege hvis tungen begynner å ha en mørk farge.

 1. Hovent tungen

Hvis tungen føles hovent eller ser større ut enn vanlig, kan det tyde på at du har hypothyroidisme. Dette betyr at du ikke produserer nok skjoldbruskhormon, noe som også forårsaker en avmatning i stoffskiftet ditt og en følelse av utmattelse.

Sørg for å søke lege hvis tunge føles hovent eller smertefullt

 1. Rød Tips

Over historien Tradisjonelle medisinutøvere har koblet spissen av tungen til hjertets organsystem. Synlig rødhet ved spissen av tungen indikerer overdreven "varme" i kroppen din, og oppstår ofte sammen med symptomer som søvnløshet, angst og hjertebanken.

Hvis spissen av tungen din blir rød, kan det være et tegn på at kroppen din trenger mer hvile og avslapning i din daglige rutine. Prøv å inkludere meditasjon eller yoga i timeplanen din for å slappe av ditt sinn og kropp.

Slik undersøker du tungen din

 1. Unngå mat og drikke i 30 minutter før inspeksjon. Ikke skrape tungen din på forhånd
 2. Flytt til et sted med rikelig naturlig lys
 3. Hold tungen ut på en måte som føles naturlig. Se på tungen din i maksimalt 15 sekunder om gangen, hvis du holder den lengre, vil fargen på tungen begynne å forandre seg og påvirke lesingen din

Følg opp med en lege hvis du har spørsmål eller bekymringer om dine observasjoner. Husk å ikke bruke tunge lesing som erstatning for en kvalifisert medisinsk diagnose.

Viktigst, ta tiltak for å forbedre din daglige rutine og diett i henhold til det du lærer ved å inspisere tungen din. Inspirer deg selv for å gjøre de nødvendige livsstilsendringene slik at du føler deg fantastisk. Nyt å se kroppen din bedre som svar på dine nye sunne vaner!