generell helse

Vil du bli mentalt skarp? Følg disse fem måtene

Anonim

Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til å holde hjertet, lungene og musklene i form og kan avverge effekten av aldring. På samme måte kan trening av hjernen din være skarp og minnet ditt er intakt. Her er to måter å aktivere hjernen din på.

# 1 Hold deg opptatt og engasjert

MacArthur Foundation Study på vellykket aldring, en langsiktig studie av aldring i Amerika, fant ut at utdanningsnivået var den sterkeste predikanten av mental kapasitet som folk i alderen. Jo mer utdanning, desto mer sannsynlig var det å opprettholde hans eller hennes minnes- og tankeferdigheter. Andre undersøkelser har vist at personer som hadde jobb som involverte komplisert arbeid, for eksempel å snakke med, instruere eller forhandle med andre, hadde en lavere risiko for tap av minne (demens) enn personer som hadde mindre yrker på jobb.

Det er sannsynligvis ikke årene med formell utdanning eller typen yrke som drar nytte av minnet. I stedet er dette sannsynligvis stand-ins for en livslang vane med å lære og engasjere seg i mentalt utfordrende aktiviteter.

Intellektuell berikelse og læring stimulerer hjernen til å gjøre flere tilkoblinger. Jo flere forbindelser, jo mer motstandsdyktige hjernen. Det er slik at en livslang vane med å lære og engasjere seg i mentalt utfordrende aktiviteter - som å lære et nytt språk eller håndverk - kan bidra til å holde hjernen i form.

# 2 Unngå aktiviteter som gjør hjernen din Numb

Tro det eller ei, det er visse aktiviteter som ikke bare gjør deg nummen og trøtt, men også ødelegger hjerneceller - en gang ødelagt, disse verdifulle cellene regenererer ikke, derfor er det viktig å minimere denne naturlige ødeleggelsen. Selv om det er sant at hjerneceller blir skadet når vi blir eldre, hvorfor fremskynde prosessen med aktiviteter som å se på TV eller spille dataspill?

Det er ingenting galt med disse to aktivitetene når det er moderat, problemet er at folk flest tilbringer timer på rad, gjør ingenting annet enn å se på lavkvalitets TV-serier. Disse aktivitetene vil etter hvert ta bompen på minnet, din evne til å konsentrere seg og din kognitive funksjon.

# 3 Hold kontakten

Etablere og opprettholde nære forbindelser med andre er en annen måte å opprettholde mentale ferdigheter og minne på. Det er flere måter at sosialt engasjement kan gjøre dette. Sosial samhandling og mentalt engasjerende aktiviteter går ofte hånd i hånd (tenk frivillig arbeid eller veiledning av skolebarn). Sosialt forhold kan også gi støtte under stressende tider, og redusere skadelige effekter som stress kan ha på hjernen.

Sosial støtte kan komme fra forhold til familiemedlemmer, venner, slektninger eller omsorgspersoner, samt fra et religiøst samfunn eller andre organiserte grupper.

Betydende, sosialt engasjerende aktiviteter kan vise seg å være spesielt nyttige. I en studie utført med Baltimore Experience Corps, var frivillige tildelt enten en venteliste (kontrollgruppe) eller en gruppe som hjalp barn i grunnskolen i løpet av klasse- og bibliotekstid. Tidlige resultater antydet at deltakerne som var forlovet i programmet i mange måneder, forbedret deres lederfunksjon og minne

# 4 Bruk alle dine sanser

Ifølge Harvard Health, jo mer sanser du bruker til å lære noe, jo mer av hjernen din vil det være involvert i å beholde minnet. I en studie ble voksne vist en serie følelsesmessig nøytrale bilder, hver presentert sammen med en lukt. De ble ikke bedt om å huske hva de så. Senere ble de vist et sett med bilder, denne gangen uten lukt, og bedt om å indikere hva de hadde sett før. De hadde utmerket tilbakekalling for alle luktparede bilder, og spesielt for de som er forbundet med hyggelige lukter. Brain imaging indikerte at piriform cortex, hjernens viktigste luktprosessområde, ble aktiv når folk så gjenstander som opprinnelig var parret med lukt, selv om luktene ikke lenger var til stede og fagene ikke hadde prøvd å huske dem. Så utfordre alle dine sanser mens du drar inn i det ukjente.

# 5 Behandle stress.

Stress er en av de største årsakene til hukommelsestap-hjernebetennelse forårsaket av stress svekker gamle minner og gjør nye forbindelser for å etablere minner vanskeligere.