generell helse

Forstå søvnløshet og hvordan å overvinne det

Anonim

Søvnløshet mangel på søvn eller manglende evne til å sove effektivt, selv om forskjellige mennesker har et variert mønster av sovende vane, et problem forbundet med mangel på sove er søvnløshet som kan være kategorier i fire forskjellige typer nemlig; endogen søvnløshet, eksogen søvnløshet, funksjonell søvnløshet og psyko-reaktiv søvnløshet. Søvnløshet anses ofte som både et tegn og et symptom som kan følge flere perioder med søvn, medisinske og psykiatriske lidelser, karakterisert ved vedvarende vanskeligheter som sovner og / eller sover eller søvn av dårlig kvalitet. Noen andre forfattere kan klassifisere søvnløshet i forbigående, akutt og kronisk, men her skal jeg diskutere de fire tidligere nevnte ovenfor.

Den Endogene Insomnia

Ordet "endo" betyr inne eller inne og dermed er denne typen søvnløshet en årsak som følge av at ubehag blir opplevd i kroppen, det kan være smerte, fordøyelsesbesvær eller andre forstyrrelser oppstår i kroppssystemet

Den eksogene søvnløshet

Dette er typen søvnløshet som oppstår fra utsiden eller utvendig fra kroppen, dette inkluderer støy fra utsiden eller til og med snorking av den neste personen som sover for deg. Denne søvnløshetstypen er den enkleste av dem alle å kurere.

Funksjonell søvnløshet

Funksjonell søvnløshet er den vanligste typen søvnløshet, og den vanligste søvnforstyrrelsen i tillegg. Funksjonell søvnløshet er ikke relatert til noen sykdom eller helseproblemer. Dette er forårsaket av et funksjonelt problem i fagets søvnvåkningssted i hjernen.

Psyko-reaktiv søvnløshet

Dette er typen søvnløshet som involverer hjernen, psykologisk indusert søvnløshet. Dette skyldes spenning. Faget kommer i seng og begynner å tenke på aktivitetene som gikk gjennom hele dagen. Han kan tenke på hva han må gjøre i morgen. Han kan tenke på et annet problem. Hans sinn er å holde ham våken med bekymring, enda over ingenting.

Hvordan overvinne søvnløshet

Det er viktig å identifisere eller utelukke medisinske og psykologiske årsaker før du bestemmer deg for behandling for søvnløshet, og det anbefales derfor å konsultere din medisinske profesjonelle. Endogen type kan behandles med opioid medisiner, disse inkluderer hydrokodon, oksykodon og morfin, de brukes til søvnløshet som er forbundet med smerte på grunn av deres smertestillende egenskaper og hypnotiske effekter. Opioider kan fragmentere søvne og redusere rask øynebevegelse (REM) og fase 2 i søvn som kalles ikke-rask øynebevegelse . Ved å produsere analgesi og sedasjon kan opioider være passende hos nøye utvalgte pasienter med smerteassosiert søvnløshet. Selv om avhengighet av opioider kan føre til lidelse fra langvarig forstyrrelse i søvn

Den beste form for behandling for søvnløshet er den vi kalte kognitiv atferdsterapi (CBT). Dette skyldes at farmasøytisk reseptbelagte medisiner bare er kort tid. I denne behandlingen (CBT) blir pasienter undervist i bedre søvnvaner og lettet over motproduktive antagelser om søvn. Vanlige misforståelser og forventninger som kan endres inkluderer: (1) urealistiske søvnforventninger (f.eks. Jeg må ha 8 timers søvn hver natt), 2) misforståelser om søvnløshet forårsaker (f.eks. Jeg har en kjemisk ubalanse som forårsaker søvnløshet), (3) forsterker konsekvensene av søvnløshet (f.eks. Jeg kan ikke gjøre noe etter en dårlig natts søvn), og (4) prestasjonsangst etter å ha prøvd så lenge å ha en god natts søvn ved å kontrollere søvnprosessen. Tallrike studier har rapportert positive resultater av å kombinere kognitiv atferdsterapi for søvnløshet behandling med behandlinger som stimulus kontroll og avslapning terapier.

Andre tips å vurdere inkluderer:

1. Unngå å røyke i flere timer før sengetid.

2. Ikke drikk alkohol mindre enn to timer, eller kaffe, te eller andre drikker som inneholder koffein mindre enn seks timer før du går i seng.

3. Spis en lett, høykarbohydratmatbit (som brød og melk) før du går i seng. Hvis du våkner om natten, må du ikke spise noe.

4. Hvis du ikke sovner på mindre enn en halv time, stå opp og gå til et annet rom for å gjøre noe stille og avslappende. Ikke gå tilbake til sengs før du er trøtt.

5. Pass på at soverommet ditt er ideelt for å sove (riktig temperatur, myke lys, lavt lydnivå, en god seng).

6. Lesing i seng for en stund kan hjelpe deg å sovne (spesielt hvis teksten er kjedelig).

7. Prøv å slappe av og roe ned: unngå fysisk trening, spenning, støy og underholdning som viser vold.