generell helse

Reiser til Afrika? Følg disse trinnene for å forhindre gul feber

Anonim

Reise til og innenfor kontinentet i Afrika øker i det 21. århundre. Uansett om du reiser for forretninger eller fornøyelser, finner turister seg på tvers av Afrikas jungler og åpne prairier i økende grad. Når folk reiser til en annen region i verden, er det viktig å lære hva slags sykdommer de kan bli utsatt for i Afrika som ikke er en trussel hjemme.

Gul feber er et vanlig problem i Afrika. Det var et utbredt utbrudd av gul feber i Uganda i løpet av de siste månedene av 2010, og anses som endemisk over store deler av Vest-og Sentral-Afrika. Selv om turister sjelden opplever gul feber, er det fortsatt en god ide å holde noen få tips for å forhindre forekomsten.

Fremgangsmåte for å forhindre gul feber

Utbrudd av gul feber er mest vanlig i Afrika sør for Sahara, spesielt over den sentrale delen av kontinentet. Sykdomsfrekvensen er høyest etter slutten av regntiden, som går fra juli til oktober årlig. Gul feber er en virussykdom som spres gjennom myggbitt. Den overflod av vann som følger regntiden, gir ideelle oppdrettsbetingelser for mygg, og gjør kontrollen av befolkningen vanskeligere.

Forebyggende tiltak

Det beste som reisende kan gjøre for å hindre gul feber, er å få en vaksinasjon mot sykdommen før avreise til Afrika. For folkesundets interesse har de fleste nasjonene i Afrika regler og krav til reisende som kommer inn på kontinentet. Reisende uten bevis på en nylig gul feber-vaksinering vil ikke få lov til å komme inn i enkelte land, spesielt de der sykdommen for tiden er endemisk.

Pakke smart, hold deg smart

Resterende oppmerksomhet og oppmerksomhet når du besøker Afrika er også klokt. Til tross for de varme temperaturene er det smart å bære lange ermer og bukser når du reiser for å unngå myggbitt. Pak et sterkt insektmiddel, helst en som inneholder DEET. Når det kommer tid til å pakke det inn for dagen, er det en god ide å sove under et myggnett for å holde insektene i sjakk mens du sover.

Med litt årvåkenhet og forberedelse er det enkelt å besøke Afrikas kontinent og unngå å få gul feber i prosessen.

Forfatter Bio:

Maggie Martin fullfører sin PhD i Cellbiology, jobber som laboratorietekniker for Mybiosource.com og bidrar med innhold på bioteknologi, livsvitenskap og virusutbrudd. Følg på