sykdommer

Topp 5 symptomer på aldersrelatert hørselstap

Anonim

Hørselstap

Å miste en grad av hørsel når du alder er helt normal, da kroppen blir mindre effektiv til å beskytte og reparere celler, inkludert de små hårcellene i ørene dine.

Disse hårene er i stand til å oppdage lydbølge vibrasjoner og oversette dem til nerveimpulser som hjernen kan tolke som lyd. Når hårene blir skadet på grunn av påvirkning av aldring eller underliggende tilstand, kan din evne til å hente lyd i visse frekvenser bli redusert. Selv om ikke alle tilfeller av aldersrelatert hørselstap skyldes de samme faktorene, er det noen vanlige symptomer.

Følgende er de 5 beste symptomene på aldersrelatert hørselstap:

Mens det kan virke som om hørselstap vil føre til en nedgang i det totale volumet av all lyd, er dette vanligvis ikke tilfelle. Vanligvis vil en person oppleve et tap i en bestemt frekvens, enten det er høyt eller lavt, eller begge deler. Det betyr at du kan finne det vanskelig å høre høye lyder eller lav bass i utgangspunktet. Etter hvert som hørselstapet utvikler seg, kan midterområdene også bli påvirket. Når din hørsel er mangelfull i en bestemt frekvens, kan lydene i den frekvensen høres høyt og forvrengt fordi hjernen din ikke får en klar lydprofil fra hårcellene i det indre øret.

hørselstap i kvinne

2. Vanskelighetsgrad Distinguishing Hissing Sounds, Whispering, eller High-Pitched Tones

3. Hearing Ringing, summende eller humming i ørene dine (tinnitus)