generell helse

Topp 5 hypertensjon risikofaktorer

Anonim

Blodtrykk måling studio skudd

Hypertensjon risikofaktorer er mange som de ikke kan overemphasized. Hypertensjon risikofaktorer er faktorer som kan føre til hypertensjon. Selv om enorm medisinsk forskning har blitt gjennomført med tusenvis av studier gjennomført og millioner av dollar brukt i et forsøk på å forstå årsakene til en kompleks sykdom som hypertensjon, har det ennå ikke blitt fastslått noen bestemt årsak eller årsaker. Alt dette har imidlertid blitt bortkastet. De fleste forskere mener at hypertensjon skyldes en rekke forskjellige underliggende årsaker, hvorav det viktigste kan være generiske faktorer som arvelighet. Andre årsaker også anses å predisponere en person mot høyt blodtrykk er herding av arterier, spenning og stress, miljø og personlighet, høyt salt diett og en tendens til overvekt.

Arv - En risikofaktor for høyt blodtrykk

Det er ingen hemmelighet at gener har mye å gjøre med de medisinske forholdene du sannsynligvis vil lide under hele livet ditt. Dette er sykdommer som har en sterk genetisk basis, dvs. de går i familier. Hypertensjon er en slik sykdom.

Arv av hypertensjon anses å være multifaktorisk. Flere genetiske faktorer er sannsynligvis ansvarlig for utviklingen av hypertensjon hos barn av hypertensive foreldre. Generelt, hvis en forelder har en historie med høyt blodtrykk, har barna omtrent 25 prosent risiko for å utvikle hypertensjon. risikoen stiger til opptil 90 prosent. Det er viktig å gjenkjenne at arvelig hypertensjon ofte manifesterer seg når du er i 30- eller 40-årene. Både menn og kvinner er predisponert for å utvikle hypertensjon hvis en eller begge foreldrene hadde en historie med høyt blodtrykk. Hvordan folk med en familiehistorie av hypertensjon i 30- og 40-tallet fortsatt er uklare. Det antas at miljøfaktorer er ansvarlige for denne økningen i blodtrykket. Med andre ord, siden en person med en sterk familiehistorie for hypertensjon allerede har en genetisk predisponering for å utvikle hypertensjon, kan miljøfaktorer som høyt saltinntak, lavt kaliuminntak eller høyt alkoholforbruk utfelle situasjonen og gjøre en person med høyt til normalt blodtrykk utvikle høyt blodtrykk, dvs. bli en ekte hypertensive. På grunn av den genetiske risikoen, må legen alltid bli informert om familiehistorien til hypertensjon.

Kjønn - En risikofaktor for høyt blodtrykk

Hypertensjon er langt mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Den generelle frekvensen og alvorlighetsgraden av komplikasjoner av hypertensjon er kjent for å være mye høyere hos menn enn kvinner. Mens Joint National Committee on Hypertension vurderer menn over 55 som en identifiserbar risikofaktor, anses kvinner over 65 år å være i samme risikokategori. Til tross for disse forskjellene må hypertensjon ikke betraktes som en godartet lidelse for kvinner i alle aldre.

Hypertensjon risikofaktorer

Alder - En risikofaktor for høyt blodtrykk

Vitenskapelige studier har bekreftet at sjansene for å utvikle hypertensjon øker med økende alder. Med andre ord, økende alder utgjør en økende risiko for å utvikle høyt blodtrykk.

For tiden mener ekspertkomiteen for høyt blodtrykk at uansett alder, må du ikke ha en blodtrykksavlesning på over 140/90. Høyere blodtrykksavlesninger som en del av aldringsprosessen er ikke lenger akseptert.

Stress Personlighet

Psykologisk stress anses å være en årsak til stor bekymring, siden den spiller en viktig rolle i å forårsake mange livsstils sykdommer, inkludert hypertensjon og hjertesykdom. Mange studier har konkludert med at personer med høy stressjobb lider av hypertensjon langt oftere. Personer som bor i et nært beskyttet miljø, med et sterkt familiestøttesystem, har blitt observert å ha mindre hypertensjon enn urbane befolkningen med et mindre tilfredsstillende støttesystem.

Overdreven vektøkning og fedme

Fedme er på vei opp i nesten alle velstående samfunn rundt om i verden. Fedme er ofte et lumsk problem som vanligvis starter i slutten av 20 eller tidlig på 30-tallet.

Hos barn, med det økende forbruket av søppelmat og tid brukt på å se på tv og med datamaskiner, videospill osv., Fortsetter nivået og tiden på fysisk aktivitet å gå ned. En økende stillesittende livsstil er kanskje den eneste viktigste årsaken til økt fedme hos yngre voksne.

For å konkludere; meldingen her er veldig tydelig. Risikofaktorer for høyt blodtrykk kan håndteres ordentlig. De som er konsekvent på rulle, er helt sikkert i fare for helsen og er mer sannsynlig å utvikle hypertensjon og hjertesykdom. Vellykket behandling av stress har vist seg å være svært nyttig hos voksne.

Edafe Omuabor er en lege og sosialt entreprenør av Med-Q Health Magazine. Følg ham @medqhealthmag på Twitter og Facebook