matvarer

Topp 5 matvarer du bør spise daglig for en sunn livsstil

Anonim

Thomas Edison sa en gang at " Fremtidens lege vil ikke lenger behandle den menneskelige rammen med narkotika, men heller vil kurere og forebygge sykdom med ernæring."

Dette kan ikke være truer enn den nåværende epoken der det legges mer vekt på viktigheten av å spise sunt mat for å nyte et bedre og sunnere liv.

Folk ignorert god og sunn mat i fortiden, og i stedet konsentrert seg om å behandle sykdommer og sykdommer. Dette har vist seg å være kontraproduktivt da det er billigere å forebygge en sykdom enn å behandle den.

Nå som vi alle blir mer opplyste om årsakene til at vi bør legge mer oppmerksomhet til hva vi spiser, må vi gjøre det beste innen vår styrke for å oppnå en tilstand av positiv helse ved å investere i god mat, uansett hva det ville koste å gjøre slik.

Men hva er egentlig en god mat? Hvilke typer mat skal vi eller skal vi ikke spise? Ikke bekymre deg! Det er nettopp derfor jeg er her - for å vise deg hva som vil hjelpe deg med å bygge helsen din selv om du er på lavt budsjett.

Topp 5 matvarer du bør spise daglig for en sunn livsstil

Men bør vi bare anbefale grønne bønner fordi det hjelper deg med å miste vekt? Nei selvfølgelig! Disse erter har flere helsemessige gevinster som du bør ha nytte av. Studier har vist at grønne bønner kan kutte risikoen for diabetes, fedme og hjertesykdom, inkludert dødsfall.

I følge USAs Department of Agriculture (USDA) National Nutrient Database har en kopp hermetisert grønne bønner 2, 6 gram fiber, 28 kalorier, 1, 94 gram sukker, 5, 66 gram karbohydrat, 0, 55 gram fett og 1, 42 gram av protein. Det har også noen mengder magnesium, kalium, kalsium, vitamin A, folat, fosfor, jern, riboflavin, tiamin og vitamin K.

Forskning fra the Oregon State University viser at grønne bønner inneholder klorofyll, som er i stand til å blokkere de kreftfremkallende virkningene av heterocykliske aminer produsert når kjøttet er grillet ved høy temperatur.

Hvis du aldri har gitt grønne bønner en tanke, bør dette virkelig interessere deg. Forskning utført av theHarvard Medical Schoolshowed at grønne bønner har evnen til å fremme fruktbarhet hos kvinner på grunn av det rike jerninnholdet.

En kopp grønne bønner gir deg omtrent 10 prosent av folsyre og 6 prosent av det jern som kroppen din trenger. Siden disse er både nødvendige for en levedyktig graviditet for å være vedvarende, er det fortsatt en god kilde til å spise grønne bønner.

 1. Spinat

  Dessuten inneholder spinat lutein, en sammensetning som spiller en rolle for å forhindre degenerasjon av muskler; derfor er det referert til som muskelbyggeren. Lutein er også antatt å hjelpe til med sexdrift. Å ta en kopp fersk spinat eller en halv kopp tilberedt daglig, vil bidra til å gjøre det magiske for kroppen din.

  Tilsvarende viste en nylig studie at "kvinner med hår losser betydelig lavere vitamin D2 og jernnivå enn eldre kontroller. Spinat er like perfeksjon for å bekjempe hårtap fordi det er rik på jern og høyt i vitamin C, noe som bidrar til jernabsorpsjon.

  Du kan ikke være heldig nok til å ha spinat i ditt område. I så fall kan alternativer du kan ta inkludere romaine salat, kale og bok choy.

  1. tomater

   Vi har sett hvor nyttig spinat er. En annen svært nyttig vegetabilsk kroppsbehov er tomat. De brukes i forskjellige sauser hjemme. Fra stuing til salater, stekte egg, smørbrød og andre retter spiller tomat en rolle i å gi dem sin smak.

   Men det er ikke grunnen til at vi virkelig trenger mye tomater i våre daglige måltider. Røde tomater (som er de foretrukne) inneholder mye antioksidant lycopen, som spiller en rolle for å redusere kreft i prostata, blære, mage og hud. Dessuten reduserer lycopen risikoen for kranskärlssykdom.

   Behandlede tomater inneholder også høye mengder lycopen, som kroppen lett kan absorbere, enten fra de friske eller behandlede kildene. Et glass tomatsaft eller 22 mg lycopen daglig er nok til å ta vare på kroppens behov. Hvis tomater er vanskelige å komme seg i, kan du få lycopen også fra rosa grapefrukt, guava, japansk persimmon, rød vannmelon og papaya.

   1. egg

    Bare et egg eller to om morgenen tatt med helkorns toast eller frisk frukt er nok til å gi kroppen din alt det trenger å sparke starte dagen og fortsette.

    Et egg har vitamin A, vitamin B2, B6 og B12, vitamin D, vitamin K, kalsium, folat, sink, fosfor, selen, essensielle fettsyrer, protein og andre sporstoffer. Derfor anbefaler leger og ernæringseksperter at et barn bør ha minst et egg om dagen.

    En annen ting om egg er at den inneholder biotin og B-vitaminer som hjelper til med å eliminere håravfall. Siden egg inneholder proteiner av høy kvalitet, spiller det en rolle for å hjelpe håret til å vokse raskere og sunnere.

    1. Havre

     En halv kopp servering av havre inneholder 10 gram protein, noe som bidrar til å levere energi som er vennlig til musklene.

     På samme måte er havre rik på fiber, omega-3 fettsyrer, jern og flerumettede fettsyrer (PUFA), og sink som bidrar til å stimulere hårveksten, noe som gjør den sunn og tykk.

     Har du ikke havre i ditt område? Ikke bekymre deg! Du kan få samme fordeler fra vill ris, quinoa og linfrø.

     Konklusjon

     Mitt navn er Theodore og jeg blogger på ahealthyliving.com hvor jeg gir håravfall og balding-løsninger. Du trenger ikke å føle deg alene og lurt lenger, da vi gir deg alle støttene du trenger for å få et sterkt og sunt hår.