generell helse

Tips om hvordan du unngår disse fem årsakene til depresjon

Anonim

Hvordan unngå disse fem årsakene til depresjon

Depresjon kan beskrives som ulykkelig, elendig, trist eller moody. De fleste av oss føler seg på en eller annen måte i korte perioder. Depresjon har mange årsaker, inkludert genetikk. Noen ganger kan depresjon utløses av en opprør mot din vanlige rutine eller livsstil. Flere anerkjente utløsere inkluderer traumer, sorg, arbeidsledighet og økonomiske problemer. Sann klinisk depresjon er en stemningsforstyrrelse hvor følelser av tristhet, tap, sinne eller frustrasjon forstyrrer hverdagen i flere uker eller lenger.

Nedenfor er noen årsak til depresjon som kan påvirke deg

1. Dårlig søvnproblem

Hvis du har et problem med å sove, lider av søvnløshet, er det en tendens til at du blir deprimert og ser humør ut. Søvn er nødvendig for å lade opp hjernen. Med søvnmangel, fungerer hjernen din mindre effektivt og gjør deg humør eller cranky. Disse egenskapene kan alle bidra til depresjon.

2. Visse medisiner

P-piller inneholder syntetisk progesteron, som kan forårsake depresjon. Andre medisiner som kan forårsake depresjon hos noen mennesker inkluderer:

  • Anti-angst medisiner som Xanax og Valium
  • Blodtrykk medisiner kalt Lopressor
  • Lipitor, som er en medisin tatt for å senke kolesterolet
  • Premarin, som er tatt for menopausale symptomer

3. Miljøet du lever

Visste du at miljøet ditt bidrar til et visst nivå av depresjonen? Studier viser at personer som bor i et velutviklet område (by) har en 39 prosent høyere depresjon enn de som bor i et dårlig utviklet (landlig) område. Hvorfor? Byboere utviser mer hjerneaktivitet i hjernens område som styrer stressnivået. Depresjonsraten varierer fra stat til stat, og velstående land har en tendens til å ha høyere depresjon enn fattige land. Faktum!

4. Misbruk av narkotika eller alkohol

Ja! Misbruk av narkotika og alkohol fører til depresjon. Forskning bekrefter at 30 prosent av mennesker som lider av rusmisbruk også har symptomer på depresjon. Hvis du opplever stemningsendringer eller andre problemer som kan være relatert til overdreven bruk av alkohol eller narkotika, er det best å søke profesjonell assistanse for å håndtere disse problemene.

5. Kronisk sykdom

Disse helseproblemene kan begrense dine sosiale interaksjoner, trening, søvnmønstre og evne til å opprettholde arbeidet. Folk som lever med kroniske sykdommer som diabetes, hjertesykdom, kronisk smerte og leddgikt viser ofte tegn på klinisk depresjon. Alle disse faktorene kan bidra til depresjon.

Nå! Tips om hvordan du kan unngå eller behandle disse årsakene til depresjon

Det er mange effektive håndteringsmekanismer for å unngå, håndtere og behandle noen av årsakene til depresjon:

  • Gå gjennom alle medisiner, foreskrevet og over-the-counter, med din primærhelseperson for å vurdere potensielle bivirkninger og stoffinteraksjoner som kan forårsake depresjon.
  • Søk faglig rådgivning og rehabiliteringstjenester, hvis angitt.

  • Vurder din livsstil og foreta justeringer tilsvarende. Bytt diett, få nok mosjon og finn tid for deg selv.