generell helse

Tips for å hjelpe deg å helbrede raskt etter en kjøretøyulykke

Anonim

Kjøretøyulykker skje, og tusenvis av mennesker over hele USA er skadet årlig. Dessverre unnlater for mange personer å ta vare på deres skader på riktig måte og forårsake at de blir skadet. Hvis du har vært involvert i et bilulykke, vil du følge de nedenstående tipsene for å hjelpe kroppen din til å helbrede raskt.

Vurder Situasjonen

Du kan være i sjokk umiddelbart etter ulykken. Hvis du er i stand, vurder situasjonen uten å flytte ut av bilen. Dette kan hjelpe deg med å avgjøre om dine skader er alvorlige eller det er bare en liten fender bender. Du vil også ringe til myndighetene, spesielt hvis du eller noen av de andre partene har blitt skadet, og du trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp. Hvis du har helsekomplikasjoner som hjertesykdom eller andre sykdommer, prøv å være rolig før hjelpen kommer. Et vitne til kollisjonen kan bidra til å lette bekymringen din til du har blitt sett over av en lege. De uskyldige tilhengerne på ulykkesstedet kan også vise seg nyttig når politiet samler bevis og en fullstendig beskrivelse av hendelsen.

Søkebehandling

Noen ganger har folk som har vært involvert i en bilulykke, mislyktes i å få riktig behandling for sine skader. Et ulykkesoffer kan tro at skaderne er små og utgir en eksamen. Hvis du har blitt sett av en lege, kan legen også misdiagnose symptomene dine. Hvis du har fått feil behandling eller feildiagnose, kan en skade på medisinsk skade føre til alvorlige komplikasjoner eller død. Du kan forhindre at du blir statistikk ved å kommunisere med legen din grundig. Du kan også føle deg mer komfortabel når legen setter symptomene dine ned i skrift. Hvis du er usikker på foreskrevet medisinering eller behandlingsmetode, vær ikke redd for å stille spørsmål til myndigheten. Hvis dine skader eller symptomer blir verre, søk øyeblikkelig medisinsk oppfølging.

Hvile

Det kan være vanskelig å unngå aktivitet etter en ulykke, spesielt hvis du vanligvis er en aktiv person. Men en av de største feilene som ulykkesofrene gjør er å gå tilbake til arbeid for tidlig. Kroppen din har vært gjennom en traumatisk opplevelse, og den trenger tilstrekkelig tid til å hvile og slappe av. Hvis du går tilbake til vanlig aktivitet for tidlig, kan du ta en mindre situasjon og gjøre den til noe alvorlig.

Prøv fysisk terapi

Hvis du må komme tilbake til en vanlig rutine raskt, vil du kanskje prøve fysisk terapi. De dyktige eksperter vil kunne introdusere lette øvelser i din daglige rutine. Etter å ha fått legens godkjenning, møt deg med fysioterapeuten og diskutere dine problematiske områder. Basert på diskusjonen din, vil terapeuten kunne utvikle et regime av lette bevegelser og strekke for å lindre muskelstivhet og fremme felles fleksibilitet. De kan også inkludere massasje terapi til skadede muskler. Etter en periode vil terapeuten kunne vurdere fremdriften og avgjøre om det er nødvendig med mer arbeid på kroppen. Du kan også bli anbefalt å ta naturlige kosttilskudd for å lette betennelser forårsaket av ulykken. Omega-3, curcumin og vitamin C kan alle bidra til å akselerere hastigheten som kroppen helbreder.

Behandle dine følelser

Bilulykker kan være like ødeleggende for kroppen mentalt som det er fysisk. Hvis du har utviklet posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter kjøretøykrasj, kan du oppleve søvnforstyrrelser, humørhet, angst, depresjon og mareritt som gjenopplever den traumatiske hendelsen. Du kan også finne det utfordrende å komme bak rattet på kjøretøyet ditt. Hvis symptomene dine forverres eller ikke vil gå bort, må du søke hjelp fra en profesjonell. En terapeut vil kunne snakke over hendelsen med deg og finne øvelser som kan lindre den mentale angsten.

Vær tålmodig

Selv om du kanskje vil komme tilbake til noe som helst av normalcy etter din krasj, må du være tålmodig. Det kan ta tid for kroppen din til å fullt ut erkjenne omfanget av dine krasjskader. Det kan også ta mellom 8 og 12 uker for vevene i musklene dine å reparere. Det kan ta en enda lengre tid for din mentale angst å helbrede. Til du føler deg som deg selv, omfavn følelsene dine og ta den nødvendige tiden for å bli frisk igjen.

Hvis du har vært involvert i en ulykke, kommer du til å møte en rekke utfordringer. Men en av de største hindringene for å komme seg fra etter en krasj er dine fysiske og psykiske skader. Ovennevnte tips vil vise deg hvordan du skal overvåke fremdriften din og hjelpe deg med å takle traumer av dette livsendrende hendelsen.