generell helse

Ti viktige tips for å kjøre en vintermaraton

Anonim

Ah, vinter. Det er en flott tid å sitte på sofaen med en varm kopp te og en film. Eller det kan være flott å snakke opp og utfordre deg selv! Uansett hvilket alternativ du er vant til, kjører om vinteren er spennende. Men hvis du ikke legger riktig planlegging i det, kan det også være ganske fryktelig. Kald og våt føtter, frosne ører, en nummen hake og snot halvveis nedover skjorten din, er ikke et godt blikk på noen.

Så, hvis du ønsker å være forberedt på å våge deg ut for en løp denne vinteren, sjekk ut disse ideene!

  1. Lett i det

Hvis du ikke har kjørt i kulde for en stund, kan du ta litt tid til å jobbe med det. Gjør din første løp utenfor kort, eller prøv å løpe på en tredemølle i garasjen. Når du begynner å løpe ute, ta deg tid. Gå lett og hold øye med potensielle fallgruver. Når du blir mer vant til det, vil du kunne gå raskere og lenger.

  1. Ikke unngår utendørs

Kjører ute er like viktig om vinteren som om sommeren. Du trenger fortsatt det dynamiske miljøet og endrede forhold som kjører utenfor. En av de største downsides av tredemølle er at du bare ikke løper på samme måte som du gjør utenfor. Du mister vindmotstand, din skritt endrer seg, og du kan miste kroppsstilling.

Alle disse tingene kan ha en skadelig effekt på å drive en maraton, så det er best å fortsette å løpe ute når du kan.

  1. Invester i godt utstyr

Kjører i kulde er bare halvparten av kampen. Om vinteren er din største bekymring faktisk våtheten. Is og snø må begge smelte, og når du blir våt, er det nesten umulig å varme opp. Så få et par gode, vanntette løpestøvler, og sørg for at de er grundig tørket mellom løpene. Bind opp med et ekstra par sokker. Invester i noen gode hansker, en jakke og lange løpebukser.

Uansett hva du kjøper, sørg for at den holder fast. Vinter er ikke på tide å få utstyr som er bare nest beste.

  1. Vær fleksibel

Folk som kjører virkelig liker å holde seg til sine dedikerte løpstider. Det er greit, men du må kanskje justere hvor du går også. Hvis det er et snøstorm eller bare litt is, er du bedre inne. På den annen side, hvis du virkelig vil gå ut for en løp, og du bare venter på en 30-minutters squall å passere, kanskje ta litt ekstra tid å strekke.

Vær villig til å bytte den opp med været, og du vil ende opp med bedre løp og mindre stresset trening.

  1. Bland opp treningen din

Kryss trening er et godt alternativ til straight running. Uansett hvilken tid på året det er, holder kroppen din i form med både kardio og vekter, er fortsatt viktig, men det kan virkelig hjelpe om vinteren. Triatlonløpere må gjøre en rekke treningsøkter. Det holder dem i god form, øker deres utholdenhet, og lar dem blande det opp slik at de ikke kjeder seg.

Sykling kan være litt vanskelig om vinteren, akkurat som å løpe, men en stasjonær sykkel kan være en velkommen lettelse fra tredemølle. Svømming kan også slå bordene og gjøre deg glad i å være på treningsstudioet. Det vil også fungere på musklene dine på måter du ikke er vant til.

  1. Kjør hvor det er trygt

Veiene er klare, et sted. Det kan være et lite pensjonsalder i nærheten, eller en parkeringsplass der eieren ploger seg selv. Selv den lokale videregående skole kan ha pløyet av løpebanen. Å finne noen få steder som det, der de er godt omsorgsfulle og trygge å kjøre på, kan være en seriøs spillveksler.

Den eneste ulempen er at du må løpe i sirkler. Du må kanskje også kjøre for å komme dit. Hvis ja, sørg for at du forstår hvordan du kjører trygt i ekstremt vær, uansett hva det været kan være.

  1. Endre intensitet

HIIT (High Intensity Interval Training) er en fin måte å gi deg selv et løft. Ved å bruke HIIT kan du faktisk maksimere kjørene dine på kortere tid. Du bør bruke noen form for HIIT hele året, men du kan øke det litt om vinteren. Det gir deg mulighet til å løpe raskere, med mindre tid brukt i kulde, mens du ikke mister noe av treningen.

Vær oppmerksom på at det er grenser for det, skjønt! For mye HIIT kan forårsake skade, og for lite vil ikke hjelpe deg med å nå dine mål. En 10 minutters løp, selv med høy intensitet, vil ikke gjøre så mye for deg som en lengre vilje når du trener for en maraton.

  1. Prøv for Avstand, ikke Tid

En måte å bli en bedre løper er å kjøre en lengre avstand i samme tid. Denne metoden fungerer bare opp til et visst punkt for maraton trening, men det kan være utrolig nyttig om vinteren. Denne metoden lar deg bli bedre og raskere, og utvikle utholdenhet uten å måtte bruke ekstra tid utenfor. For folk som kjører som det blir mørkt, eller til og med etter mørket, kan dette være utrolig viktig.

  1. Kjør til varme, ikke bort fra det

Hvis du kan bryte opp din løp litt, gjør det! Prøv å løpe til treningsstudioet eller løpe på tredemølle for å varme opp, og deretter kjøre hjem. Det bryter opp og gir deg en sjanse til å varme deg selv. Hvis du ikke kan løpe helt til treningsstudioet, kan du prøve å kjøre et annet sted varmt. Slå opp den lokale bondenes marked eller kjøpesenter. Heck, løp til yoga klassen!

  1. Hvile

Hvile om vinteren er faktisk viktigere enn noensinne. Selvfølgelig er det en av de viktigste aspektene ved å kjøre for enhver tid på året, like etter selve løpingen. Men om vinteren er det noen flere ting å kjempe med. Solen setter før, kjører i kulde, kan brenne flere kalorier, og du må være mer våken for potensielle fallgruver, som svart is.

Fikk alt det? Nå kom deg ut og flytt deg!

Jennifer Landis er en forfatter og blogger med en lidenskap for sunn livsstil. Hun er en stolt kone og mor, foretrekker te over kaffe, yoga og avstand. Når hun ikke rydder peanøttsmør av hennes pjokk, kan du finne henne på bloggen hos Mindfulness Mama .