kvinners helse

Ti vanlige årsaker til fruktbarhetsproblemer hos kvinner

Anonim

Kvinne lege diskuterer rapporter med pasient på skrivebord i medisinsk kontor

Det er alltid en drøm om at de fleste kvinner skal bære et barn av seg selv. Men dessverre, noen kvinner har problemer med å tenke eller til og med bære graviditeten til forfallsdato hvor de får et abort underveis. Noen av årsakene til dette problemet skyldes fruktbarhetsproblem hos kvinner, og i noen tilfeller kan det være fra mannen. Problemet i noen situasjoner kan skyldes at begge parter har problemet eller andre naturlige tilfeller som ikke er definert. Den gode nyheten er at noen problemer kan behandles.

Årsaker til fruktbarhetsproblemer hos kvinner

Dette er et av problemene som resulterer i infertilitet hos kvinner. Det oppstår når egget i eggstokkene ikke vokser, eller det kan oppstå når eggstoffene ikke slipper ut modne egg. Sviktet i eggstokkenes egg å utvikle er også kjent som en tidlig eggstokkesvikt.

Hvordan kan du oppdage ovarieproblemer?

 • Hvis du finner ut at du har tung menstruasjon enn vanlig, kan dette være årsaken.
 • Noen ganger kan det være fullstendig fravær av menstruasjonssyklus.
 • Andre symptomer er relatert til at brystet blir ømt og opplever oppblåsthet også.
 1. Endometriose.

Denne tilstanden oppstår når vevet som finnes i den indre delen av livmorforingen kjent som endometrisk vev vokser i den ytre delen av livmoren din i stedet. Vevet vokser vanligvis i bukhvelvhulen som ikke er riktig.

Mulige symptomer.

 • Du kan oppleve uvanlig smerte i løpet av menstruasjonssyklusen.
 • Andre symptomer kan være relatert til smerte når du har sex.
 1. Polycystisk ovariesyndrom.

Dette problemet oppstår i eggstokkene, hvor de små folliklene som dannes i eggstokkene, ikke vokser, og dermed resulterer i hormonell ubalanse og uvanlige eggløsninger.

Mulige symptomer.

 • Dette kan føre til at du har uregelmessig menstruasjon.
 • Du kan også ha aknepause.
 • Du kan også oppleve overdreven vekttap.

 1. Skadet eggleder.

Hvis egglederrøret ikke fungerer bra, og hvis det er blokkert eller skadet, kan det være en stor årsak til infertilitet hos kvinner. Dette problemet forhindrer at sædene svømmer inn i eggene dine, og det er derfor ingen gjødsel i livmorene. Fallopian blokkering er forårsaket av inflammatoriske sykdommer, seksuelt overførbare infeksjoner også.

 1. Hormonale problemer.

En annen årsak til fruktbarhetsproblemer hos kvinner er at hormonene dine fortsetter å endres og dermed resulterer i frigjøring av eggløsning i livmoren. Dette til gjengjeld forårsaker at livmorens foring blir tykkere og dermed forhindrer at sædene kommer inn i livmoren. Derfor vil ingen befruktning finne sted.

 1. Tidlig overgangsalder.

Dette er en annen årsak til infertilitet hos kvinner, der de opplever overgangsalder før de treffer riktig alder. Dette skyldes for det meste på grunn av utilstrekkelig tilførsel av eggstokkene. I andre tilfeller skjer det med kvinner som er atletiske og har hatt lav vekt gjennom hele livet, og kan derfor ikke produsere nok egg.

 1. Skadede eggstokkene.

Hvis eggstokkene har blitt skadet, kan det være vanskelig å bli gravid. Dette resulterer i svikt i eggløsning. Noen av årsakene til skade på eggstokkene inkluderer å ha flere operasjoner og gjentatte ovariecyster som forårsaker å skade folliklene, slik at de ikke klarer å modnes.

 1. Medfødte effekter.

Selv om denne type problemer er sjeldne, kan det forekomme for noen kvinner hvor de er født med uregelmessigheter i livmordelen, og dermed gjør det umulig for befruktning å finne sted i det hele tatt.

 1. Miljøårsaker.

Flere miljøfaktorer som kan føre til infertilitet. Noen kan være genetiske som skade på DNA som gjør det umulig å tenke. Andre årsaker kan være relatert til misbruk av rusmidler som forårsaker at kroppen blir giftig.

 1. Seksuelt overførbare sykdommer.

Den seksuelt overførte sykdommen påvirker også kvinnens reproduktive system og gjør dem derfor i stand til å reprodusere. Noen av delene som endres, er livmoren som ikke kan tillate at noen befruktning finner sted.

 1. Overgangsalder.

Som kvinne er det en alder som kroppen din kan tenke på, men hvis du passerer den alderen, kan du få problemer med å bli gravid. For en kvinne, er du oppmerksom på at den siste alderen du kan tenke er 35 år når du nærmer deg 40 år kan du oppleve problemer med å bli gravid som kroppen din ikke produserer egg for befruktning.