sykdommer

Symptomer på meningitt og bedre måter å bekjempe det på

Anonim

Symptomer på meningitt og bedre måter å bekjempe det på

I noen tilfeller kan du ikke engang vite at du har meningitt, og i så fall er det viktig å vite hva noen symptomer er hvis du har det. For både de virale og bakterielle former for meningitt ser etter disse:

 • Oppkast - Konsistensen av oppkast er ikke like viktig som å vite når du er oppkast og hvorfor du er oppkast. Hvis du noen gang er usikker på at det er greit å søke en lege på dette slik at du ikke blir fanget blind. Det kan ikke være fordi det er noe du spiste.

 • Stiv hals - Stivhet i nakken er kanskje det vanligste symptomet på hjernehinnebetennelse. Hvis det er vanskelig å krølle seg opp i føtale stilling med og berøre nesen på knærne, kan det være en god indikasjon på at du får meningitt. Halsstivhet fra trening eller trening føles annerledes enn smerten du får av hjernehinnebetennelse.
 • Følsomhet for lys - Hvis det brenner eller du må kaste øynene dine i flere minutter fra lyset, er det en god indikasjon på at du har meningitt. Lysfølsomhet er forskjellig for alle, men hvis det føles ut av sted for deg, er det sannsynligvis.
 • Kramper - Selv om sjelden kan anfall kan forårsake problemer fra nevrale til skjelettproblemer som kan skade ryggraden. Ingen vet når anfallene skje, noe som gjør det litt skremmere å håndtere.
 • Konstant hodepine - Vanlig hodepine kan komme og gå, men hvis du har en konstant strøm av hodepine, er det en god indikasjon på at det er et problem med immunsystemet ditt. Hvis du har problemer med flere hodepine en dag og evig gjennom hele uken, få det sjekket ut.
 • Fevers - Fevers i alle aldre er aldri noe bra. Det er farlig, og du ønsker ikke å takle det på grunn av den fysiske tollen det tar på deg. Hvis du opplever feber som er utenfor det du er komfortabel i å håndtere, er det viktig å få det sjekket ut umiddelbart.

For yngre barn er det litt annerledes. Det er et helt annet sett med symptomer som de vil oppleve.

 • High-pitched gråt
 • Bøye ryggen mens du trekker inn halsen
 • Oppkast
 • Paleness eller Blotchiness
 • Vanskelighetsgrad Walking

behandlinger

Når du vet at du har meningitt, er det neste logiske å gjøre å få riktig behandling for det. For det første vil noen leger se de tidlige symptomene hos pasienter og administrere et antibiotika før det kan spres. Hvis meningitt er viral, så er det ingenting antibiotika kan gjøre. I så fall løper sykdommen sitt kurs.

En god tommelfingerregel når pasienter har meningitt, er å hvile, drikke mye væske og ta en god ernæring. Uansett hva dine normale tiltak er for å kontrollere feber og lindre smerte, kan det også gjøres kontinuerlig - det vil si om det er viral meningitt.

For bakteriell meningitt administreres et antibiotika i omtrent en uke, kanskje to. Det er spesielt viktig å merke seg at overforbruk av antibiotika kan skape bakteriestammer som er resistente mot narkotika, noe som gjør behandlingsprosessen vanskeligere.

En ting er sikkert: Ingen ønsker å håndtere meningitt for lenge - eller i det hele tatt. Det er spesielt verre hos små barn. Når barn skal håndtere det, vil kroppene deres gjennomgå alvorlige endringer fordi de ikke er vant til et slikt kraftig angrep på kroppen.

Husk; Selv om meningitt er smittsom, er det ikke så smittsom som forkjølelse eller influensa, noe som gir deg litt mer bufferrom til å jobbe med. Det kan ta så lite som noen dager til noen få uker for å rydde opp hjernehinnebetennelse. Det er viktig at du vet hva symptomene er så du er godt forberedt på å håndtere ditt neste trekk. Det er alltid en god ide å planlegge en avtale med legen din dersom du engang mistenker at du har det.

Har du sett noen som har meningitt før? eller dette er første gang du hører om den dødelige meningitt?