generell helse

Et samfunnstidspunkt: Hvorfor er røykealternativer som får popularitet?

Anonim

En person røyker en elektronisk sigarett den 5. mars 2013 i Paris. AFP FOTO / KENZO TRIBOUILLARD (Fotokreditt bør leses KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)

At tobakksprodukter som e-sigaretter andhookahs har vokst i popularitet og fortsetter å få trekkraft spesielt blant unge er et faktum støttet av forskning. Mange nylig publiserte tidsskrifter sier bruken av hookah og elektroniske sigaretter har spiket de siste årene på grunn av flere årsaker.

Et oppfattet sikrere alternativ

.

For det første har den generelle oppfatningen at disse røykealternativene er sikrere, med mindre skadelige helseeffekter i forhold til tradisjonelle sigaretter, vært et viktig salgsargument. Denne forståelsen forsterkes videre av det faktum at kroker, elektroniske sigaretter og visse andre fremvoksende tobaksvarer ikke er underlagt regulering av organer som USAs Food and Drug Administration, FDA.

Hvis du leser om hookahline, innser du snart at dette vannrøret pleide å røyke smaksatt tobakk, har skapt sin egen underkultur av entusiaster som anser det som en livredder. Grunnen til? Hookah har faktisk hjulpet noen mennesker til å slutte å røyke sigaretter etter flere mislykkede tidligere forsøk på å avslutte avhengigheten.

Det sosiale aspektet

Mens både sigaretter og hookah er former for tobakksrøyking, har sistnevnte et sosialt aspekt at sigaretter aldri kan matche. La oss innse det: Røykfrie områder har en negativ ring til dem. Å måtte løpe til en røyke salong eller booth hver gang du vil røyke en sigar i byen føles litt isolativ. Det samme kan aldri sies for krokestenger og salonger som faktisk sprer seg i mange urbane sentre i dag.

Hookah flekker blir sett med beundring av røykere og ikke-røykere. Det er vanlig for nonsmokere å sitte ved siden av de som røyker kroken i puber og klubber, som de sjelden gjør med sigarettrøykere.

Av naturen, de som bruker røykealternativer som hookah, kommer ofte sammen for å bare nyte tiden med hverandre i en sosial setting. De fleste av disse røykerne har også vane med å ta disse røykealternativene sammen med deres foretrukne juice eller cocktail - noe som gjør hele aktiviteten enda mer sosial.

Presentabel leveringsmetode

De nye leveringsmetodene til hookah og e-cigs har mye å gjøre med deres stadig mer normaliserte bruk i hverdagen. På grunn av disse ganske presentable leveringsmetoder, skaper dusinvis av entusiaster og selger juice med tilhørende smaker og en rekke nikotinnivåer. Disse blir like populære.

Tiltalende utseende og smaker

Utvalget av smaker som er karakteristiske for røykealternativene som hookah, har en tendens til å være tiltalende for både unge og eldre voksne. Hookah kommer spesielt i et bredt spekter av mønstre og farger som de fleste finner fremtredende selv til ikke-røykere - spesielt på grunn av nysgjerrighet.

En måte å røyke uten å være merket en røyker

Noen røyker aldri sigaretter av frykt for thestigma forbundet med sigarett lukt. Med forlokkende dufter og smaker i stedet for den typiske sigarettlukten, er hookahs og andre tobakksprodukter som er så smale et slikt snø alternativ for de som er nysgjerrige på røyking, og et perfekt middel for å skjule vanen og unnslippe stigma.

Siste tanker

Hvorvidt regjeringer vil gå inn for å regulere bruken av disse fremvoksende tobakksprodukter, er fortsatt å se. Likevel kan vi forvente at den voksende populariteten fortsetter dypt inn i uforutsigbar fremtid.