Tannhelse

Røyking og effekten på oral helse

Anonim

Den farligste ingrediensen i tobakk er nikotin som er giftig, fargeløs eller gulaktig oljeaktig væske.

Sigaretter inneholder vanligvis ca. 10 mg nikotin. Men du får faktisk ikke alt dette når du røyker. Spissen brenner i løpet av røyking, noe som fører til bortkastet nikotin. Noen nikotiner blir uunngåelig fanget i filteret

Effekter av nikotin

Effekt på hjertet: Når du bruker nikotin, fører det til en økning i hjertefrekvensen og reduksjon i mengden blod som når ditt hjerte. Hjertet virker derfor vanskeligere. Det kan også ha vidtgående livstruende forhold som oral kreft i munnen eller lungen som lungekreft. Åndedrettssykdommer og hjerte-og karsykdommer er også svært vanlige.

En artikkel publisert nylig i tidsskriftet for tannforskning indikerer at røyking spiller en rolle i betydelig redusert salivasjon. Tannforskere har vist at gjennomsnittlig daglig spytt strømningshastighet er mellom 0, 5 og 1, 5 kull. En reduksjon betyr at munnen vår ikke effektivt kan feie bort plakk som det var ment å gjøre.

Selv om børsting og tannfarging er avgjørende for oral helse, vil lavere mengder spyttmedium dental plakk fortsatt akkumulere noe som setter oss i fare for tannkjøttsykdom og tannråte.

Røykerne, som lider av tørr munn, har større risiko for tannråte og parodontitt. STEG TIL Å STOPP RØKNING

Studier har vist at folk som røyker regelmessig, er mer sannsynlig å lide av økt tanntap enn ikke-røykere. Journal of Dental Research fant at sammenhengen mellom røyking og tanntap var 3, 6 ganger høyere for mannlige røykere og 2, 5 ganger høyere for kvinnelige røykere. Røyking nedviser kardinale tegn på tannkjøttsykdom, og en røyker kan virke å ha sunt tannkjøttvev akkurat som alle andre ikke-røyker inntil tannkjøttsykdommen er i sine avanserte stadier kjent som periodontitt.

Effekten av røyking har også vært nært forbundet med oral kreft, spesielt når det tas regelmessig med alkohol. Kilde (Journal of Dental Research)

Vi har sett fra praksis at hyppig tannråte, halitosis (munnlukt), periodontitt eller direkte tanntap pleier å bidra til å påvirke røykere til å slutte med den sosiale vanen