generell helse

Smart Investments: Følg disse 5 reglene når du velger høreapparat

Anonim

Det var ikke hørselstapet vi la merke til først. Min mor hadde blitt mindre engasjert. Hun lyste ikke lenger opp et rom da hun kom inn, og foretrakk å la andre snakke hvor mange år siden hun ville vært en sentral del av samtalen. Vi la merke til små endringer i hennes oppførsel. Hun gikk ut mindre og holdt seg låst bort i huset hennes med tv som sin eneste forbindelse til omverdenen.

Men det var ikke før hun falt det vi skjønte at hun trengte en høreapparat. Vi hadde advart henne flere ganger for å vente til vi kom tilbake med sin stokk før hun forsøkte å stå opp fra spisebordet. Hun fortsatte imidlertid, og etter en tur til sykehus bekjente hun at hun ikke hadde hørt noe vi hadde sagt. Det var på tide å få høreapparat.

Dessverre er min mor i minoriteten.85% av de med hørselsproblemer bruker ikke høreapparat på grunn av begrensede ressurser, begrenset tilgang til helsepersonell, eller fordi de ikke vil ha en. De ser dem som en byrde og ubehagelig, men de trenger ikke å være. Velg den rette for dine behov etter disse fem reglene for å gjøre prosessen med å velge et høreapparat så unintrusivt som mulig.

Finn en god leverandør

Den første regelen når det gjelder å få høreapparat er å finne en helsepersonell du kan stole på. Enten det kan være en lege eller en audiolog, kan noen som kan svare på dine spørsmål og adressere eventuelle misgivelser, sette deg rolig for resten av prosessen.

Se etter automatisk gevinstkontroll

Automatisk gevinstkontroll legger til din komfort. Den forsterker myke lyder mens du holder høye lyder på et komfortabelt og hyggelig nivå. Dette vil hjelpe deg med å fokusere på lyder du vil høre i stedet for bakgrunnsstøy, for eksempel vennen din snakker i en høy restaurant.

Velg de riktige funksjonene for deg

Utover automatisk forsterkning, er det en rekke ekstra funksjoner du kan velge mellom for å forbedre ytelsen til høreapparat-enheten. TheAmerican Speech-Language-Hearing Association er en liste over disse, inkludert en telespolebryter for å unngå tilbakemelding når du bruker en telefon, en retningsmikrofon, som lar deg styre høreapparatet mot lydkilden, og direkte lydinngang, som tillater deg for å koble enheten direkte til en TV, telefon eller datamaskin for å gi tydelig, sømløs lyd uten forstyrrelser.

Vurder din fingerferdighet og bevegelse

Hvis tilstander som leddgikt begrenser deg eller din elskede sin fingerferdighet, må du vurdere størrelsen på høreapparatet. Moderne, kompakte høreapparatinnretninger kan være vanskelig å sette inn, og det kan være av interesse å vurdere en stor størrelse.

Be om en demonstrasjon

For å låse opp alle fordelene og evnen til høreapparatet ditt, be om en demonstrasjon. Pass på at du eller din kjære er trygt i stand til å bruke enheten før du går hjem.

Med det rette høreapparatet for min mors livsstil, gikk hun raskt tilbake til sin normale oppførsel, besøkte venner, ler, spøkte og engasjerte seg i sosiale situasjoner. Høreapparater har betydelig forbedret livskvaliteten. Les mer om kostnaden for høreapparater og hvordan de kan hjelpe deg eller din familie.