kreft

Hudendringer under kreftbehandlingene - diagnostisert med kreft

Anonim

Kreftpasienter kan oppleve vanlige bivirkninger av kreftbehandling som utslett, kløe og tørrhet. Disse kan skade eller påvirke utseende. Den foretrukne helsevesenet er en viktig kilde til informasjon for å vite om hudpleie mens behandling. Det er også enklere, praktiske ting man kan gjøre for å kontrollere problemer. Hvis du observerer noen endringer i huden, vær rask nok for legenes kunnskap. De fleste kreftbehandlingene kan forårsake hudendringer, og det er viktig å holde legen din informert om eventuelle bivirkninger du kan føle.

Lær om hudendringer under kreftbehandlingene:
Det er store hudeffekter. Hud blir tørr og skjøre. De fleste pasienter føler seg kløe, mens noen går gjennom de nyere medisinene, opplever pustule cyster som virker som hard akne. Det blir veldig smertefullt og følsomt. Det er en av de nyeste hormonetikkene. For onkologen er det gode nyheter som det betyr at behandlingen virker bra, men noen pasienter stopper normalt behandlingen på grunn av bivirkninger. Kjemoterapi forårsaker også infeksjoner som utslett. Strålingsbehandlinger kan hjelpe huden til å brenne og tillate ekstrem varme og følsomme; i noen tilfeller kan det være brann i andre grad. Det er basert på effekten av behandlingene de mottar.

Derfor påvirker kjemoterapi alle de raskt voksende cellene i kroppen. Det sikter mot kreftceller, men påvirker også de bedre raskt voksende cellene som hud, hår, negler, slimhinner og blodet. Derfor opplever hud og negler så tøff tid. De slutter å fungere ordentlig og tonikene påvirker når de dobler. Hud blir ekstremt tørt, med følsomhet og utslett, og det er mer sannsynlig for hyperpigmentering og fototoxicitet. Bortsett fra dette utvikler stråling en lokal rødhet som ligner solbrenthet. Jo flere behandlinger, jo mer huden brenner. Den når et nivå for å bli flakete og skrelle, eller blærer som og kan bli smittet, spesielt hvis i huden brettes. Hvis folk også har hatt kjemoterapi, så vil virkningen av stråling være verre.

Redusere hudendringene:
Vær snill med huden. Vær forsiktig og unngå å skrape, gni eller skrubbe for eksempel, klapp huden tørr etter et bad. Legg på myke, bomullsstoffer for hud. Forhindre bruk av varme eller kalde pakninger på opererte deler av huden til legen din utbryter for å være trygg. Bruk alkoholfri, duftfri, hypoallergen fuktighetskrem på huden din. Drikk rikelig med væsker. Dette kan bidra til å opprettholde huden hydrert. Forhindre koffein eller alkohol som kan dehydrere. Opprettholde fuktig hud. For å redusere tørrhet i huden, bad i lunkent vann i stedet for varmt. Begrens dusjer til en gang om dagen. Etter badet, bruk organisk fuktighetsgivende lotion mens huden fortsatt er fuktig. Det er silkeaktig og ekte forfriskende lotion for å opprettholde mykhet og glatthet på huden. Påfør denne fuktighetskremeren minst to ganger om dagen. Forsvar huden fra sol. Noen kreftmedisiner kan føre til at huden blir mer følsom overfor solen. For å forsvare huden utendørs, sett på en brede solhue, langermede topp og lange rene bukser. Ta vare på fingre og tånegler. For det meste utvikler spikerproblemer med uker eller måneder med kreftbehandling og kan fortsette etter behandlingen. Den omkringliggende huden på fingrene eller tåneglene kan tørke ut, bli skjøre eller sprekke. Unngå å bite negler, og unngå å bruke falske negler eller wraps. Sett på hansker mens du arbeider. fuktighetskrem hendene og føttene gjentatte ganger. Bruk løsmonterte sko. Prøv å unngå trykksår. Man kan underholde risiko for trykksår ved å sitte eller ligge i lengre varighet. Skift vekt eller endre posisjonen gjentatte ganger. Rådfør legen om å være fysisk energisk, eller hvis du ikke kan gå, trene hen og flytte dem frem og tilbake. Rush opp til lege eller sykepleier umiddelbart for smerte eller brannskader mens kjemoterapi. Kjemoterapi medisiner som berører huden kan forårsake smerte eller brannskader. Sørg for å følge instruksjonene som lege eller sykepleier sørger for hjemmehjelpemidler.

Konklusjon:
Det beste er å gjøre bruk av organiske naturlige produkter som vil bidra til å gjenopprette og gjenoppbygge. De kan få huden tilbake til fineste, men det er viktig å vurdere at huden er nå en ny normal og ikke vil være den samme som før behandling. Det er mange ting og ting man kan gjøre lett for å forebygge kreft og også kurere det i noen virkelig enklere trinn som nevnt ovenfor. Men det er viktig å konsultere legen for noen form for endringer du føler kan være skadelig. Det som er viktig under slike forhold, gjør bruk av naturlige og organiske produkter, og hjelper huden og skjønnheten å regenerere.