generell helse

Skal jeg arkivere for medisinsk feilbehandling? Hva du bør vite

Anonim

Nærbilde portrett av en skuffet ung dame kirurg med hånden på ansiktet hennes

Nylige rapporter tyder på at medisinsk feil er den tredje ledende dødsårsaken i USA. En figur som ikke bare er foruroligende, men også undergraver den følelsen av tillit man burde ha i helsevesenet. Mens død på grunn av medisinsk feil er det mest ekstreme tilfellet av medisinsk uaktsomhet, er det også andre tilfeller.

Noen ganger er feilen umiddelbart åpenbar. Slik som i tilfelle av unødvendige operasjoner, som resulterer i å fjerne sunne organer. Andre ganger, bevis på en feil tar tid å vises. For eksempel, i tilfelle kirurgiske redskaper blir forlatt i kroppen under operasjonen.

En medisinsk uaktsomhet advokat vil være i stand til å gi deg veiledning om hvorvidt saken din passer parametrene til en feilbehandling dress. Men først, her er noen aspekter av medisinsk uaktsomhet som du bør vite om:

Hvordan defineres medisinsk feilbehandling?

Ikke alle tilfeller av feildiagnostisering er grunnlag for en medisinsk uaktsomhetskrav. For eksempel, hvis du ble feildiagnostisert, men ingen skade resulterte i diagnosene dine, kan du ikke sende inn et krav. De spesifikke lovene som regulerer en medisinsk malpractice-sak varierer fra stat til stat, så du må finne ut hva som kvalifiserer i staten din. Vanligvis er betingelsene som må oppfylles for en slik pakke:

  • Du hadde en lege / pasient forhold. Det vil si, du kan ikke stevne noen for råd du overheard under en fest.
  • Legen din var uaktsom. Du må kunne bevise at legen har skadet deg på en måte som en annen lege, under de samme omstendighetene, ikke ville ha.
  • Legen din eller sykehusets uaktsomhet forårsaket skade og spesifikke skader. Selv om legen din ikke ga en akseptabel standard på omsorg, hvis du ikke kan bevise at dette resulterte i skader, har du ikke noe tilfelle. Du må kunne vise at uaktsomhet resulterte i målbar skade på kropp, følelser eller sinn.

Nærbilde portrett av en skuffet ung dame kirurg med hånden på ansiktet hennes

Hva er vanlige typer feilbehandlingsklær?

Mange stater har spesifikke lover angående feilbehandlingsklær. Disse inkluderer ofte en begrenset tid som spenner over når skaden oppstod, og når du kan legge inn en drakt. Hvis du ikke sender en klær i løpet av den tiden, vil det føre til at saken din avvises automatisk.

Enkelte stater krever også at du sender inn saken til et kontrollpanel. Gjennomgangspanelet består av eksperter som vurderer bevis og avgjøre om feil oppstod. Resultatene blir forelagt for retten, og retten bruker denne foreløpige sesjonen til å avgjøre om det skal tildeles skader eller ikke.

Ekspert vitnesbyrd gitt av lege eller annen medisinsk helsepersonell er også ofte nødvendig av domstolene. Hva er tillatt som ekspert vitnesbyrd varierer fra staten.

Som med mange andre problemer knyttet til medisinsk feilbehandling, vil du undersøke lovene i staten din for å avgjøre hvor levedyktig saken din er. Rådfør deg med et klarert advokatfirma som spesialiserer seg på feilbehandling, for å se hva sjansene dine er for å få tildelt skader. Dette bør være ditt neste skritt i bedre forståelse av dine muligheter for kompensasjon.