generell helse

Risikoen for abilify

Anonim

Det var en tid ikke for lenge siden da Abilify, en antipsykotisk medisinering, var det bestselgende stoffet i USA. I 2014 steg salget av stoffet til over 7, 5 milliarder dollar. Opprinnelig beregnet på å hjelpe pasienter med bipolar lidelse og skizofreni, er Abilify nå vanlig foreskrevet for personer som lider av depresjon.

For 12 år siden fant et institutt for psykisk helse-studier at et dobbelt resept av antidepressiva og Abilify bidro til å behandle stor depressiv lidelse. Abilifys markedsføringskampanje eksploderte som svar, med produsenten som kjører annonser rettet mot personer med depresjon.

Legemiddelets popularitet er ikke ubemerket. Et voksende kor av kritikere uttrykker bekymringer over Abilifers bivirkninger. Disse inkluderer:

  • Halsbrann
  • Hodepine
  • døsighet
  • Økt appetitt
  • Vektøkning
  • Diaré
  • forstoppelse
  • Svimmelhet

I tillegg til de bivirkningene, er det betydelig bevis som forbinder Abilify med tvangsspill, spising og sex. Er disse risikoene verdt de påståtte fordelene? Mange eksperter begynner å si nei.

Hva er Abilify?

Abilify, eller aripiprazol, er et antipsykotisk legemiddel som først ble godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) i 2002 for å behandle schizofreni.

Antipsykotiske medisiner sprung først på markedet i 1950-tallet. Thorazine, det første stoffet i denne klassen som ble introdusert, ble brukt som stemmestabilisator for personer med aktiv skjelofreni eller bipolar lidelse. Til slutt skapte forskere en rekke andre stoffer med lignende egenskaper.

Bakgrunnen på Abilify følger en innfelt rute. I første omgang gladde legene seg i den nye klassen antipsykotika, og trodde at de var tryggere og mer effektive enn de eldre versjonene. Men, som The New York Times notater, "flere nyere store randomiserte studier

.

klarte ikke å vise at de nye antipsykotikaene var mer effektive eller bedre tolererte enn de eldre legemidlene. "

Hvis det ikke var nok til å få det medisinske samfunnet til å ta et nytt blikk på Abilify, ble det raskt oppdaget at pasienter som tok stoffet viste symptomer på hensynsløs impulsivitet.

Til tross for disse risikoene har Abilify-salget fortsatt å blomstre.

Abilify og depresjon

I 2007 godkjente FDA kombinasjonen av Abilify og et antidepressivt middel som behandling for alvorlig depresjon. Forskningen indikerer at stoffet kan være nyttig.

Men doktorer låst på Abilify så fort at helsepersonellene nå er bekymret for overpreskribere. Folk tar Abilify for relativt behandlingsproblemer som mindre angst og stress.

Et problem kan være at flertallet av antidepressiva i USA er foreskrevet av primærhelsetjenestene. De er kvalifisert til å behandle rutinemessige tilfeller av depresjon, men alvorlige medisinresistente tilfeller skal behandles av spesialister i stedet.

Forskere er ikke sikre på hvorfor Abilify fungerer. Mekanismen for stoffet er fortsatt helt ukjent. Det er peer-reviewed studier som viser at Abilify er mer effektivt enn en placebo, men ingen vet hvorfor.

Abilify og Gambling

Flere studier har knyttet Abilify til tvangsmessig atferd, inkludert gambling. Tilbøyelighet til pasienter som tar stoffet til å engasjere seg i ubeskyttet, impulsiv atferd er så sterk at en rekke søksmål har dukket opp over hele landet.

"Narkotika utløser en patologisk trang til å gamble konstant, noen ganger blant personer uten tidligere interesse, " forklarte Thomas J. Moore, en forsker ved Institutt for sikker medisinering.

"Det kan være folk som begynner å bruke 300 dollar i uken på lotteri-billetter, og i andre tilfeller vil folk gamble bort titusenvis av dollar."

Moore studerte personlig over 1500 tilfeller før han skrev en 2014-studie. Han fant en svært nær tilknytning mellom obsessiv tvangsmessig atferd og regelmessig å ta Abilify. Samfunn, Moore notater, er vant til å vurdere mennesker som er ansvarlige for deres handlinger. Imidlertid er det reelle bevis på at narkotika "kan utløse en patologisk trang til å gamble så alvorlig at det kan ødelegge andres liv."

Har du tatt Abilify?

Hvis du har blitt foreskrevet Abilify, og du har negative konsekvenser, kan det være en lettelse å finne ut at det er grunn til det som skjer. Mange av folket som Moore undersøkte for sin forskning hadde ingen anelse om hvorfor de plutselig oppførte seg så urettmessig.

Du bør aldri slutte å ta medisiner med kaldt kalkun uten å snakke med en lege. Abilify anses ikke for å være vaneformende, men du kan fortsatt oppleve abstinenssymptomer når du slutter å ta stoffet. Snakk med legen din dersom du bestemmer deg for å slutte.

Abilify kan være ekstremt nyttig. Mange mennesker som lider av alvorlige psykiske lidelser har funnet lettelse ved å ta stoffet. Det har imidlertid alvorlige bivirkninger, og mekanismene for hvordan det fungerer på hjernen, er fortsatt ikke klart forstått. Å bestemme å ta Abilify er en seriøs beslutning som ikke bør tas lett.