kreft

Redusere risikoen for brystkreft med trening

Anonim

Kvinne undersøker brystet hennes

Redusere risikoen for brystkreft med trening

Aerobic øvelser bruker rytmisk, repeterende bevegelse for å forbedre blodsirkulasjonen og pusten. Det trenger ikke å være for komplisert på grunn av å gå, løpe eller jogge er nok til å få hjertet ditt til å pumpe. Og hvis du vil gå raskere, kan du også sykle, bruke elliptisk, eller prøve å gjøre litt dans. For eldre personer som ønsker å forbedre deres aerobic fitness, kan du delta i lavt innflytende sport som golf.

Fleksibilitetsøvelse

Fleksibilitet handler om å strekke ut lemmer. Det holder musklene elastiske og forbedrer bevegelsen av leddene dine. Gjennom fleksibilitetsøvelsene dine, bør du ikke føle muskelstammer, så det er lurt å ta det sakte og ikke presse deg for langt. Yoga, Pilates og Tai Chi er øvelser som kan vekke musklene dine. Men hvis du finner utsettene for disse treningsøkter for vanskelig, vil enkel strekk gjøre.

Styrketrening

Styrkeøvelser kan kreve at du bærer vekter og dumbbells, men ikke bli forøvret. Husk å bare løfte det du kan flytte, ellers risikerer du å bryte et bein eller rive en muskel. Styrkeøvelser bidrar til å redusere muskel ubalanse eller svakhet, spesielt etter brystkreft kirurgi. Det forbedrer også balansen, retter din stilling, og gjør det lettere å utføre oppgaver som å bære matvareposer. Hvis du ikke har noen vekter eller dumbbells, kan du bruke en kettlebell eller båndmotstand som et alternativ.

Tips når du trener etter kirurgi

Hvis du har hatt brystkreft og har lykkes med å slå oddsene, kan du fortsatt trene i din nåværende tilstand. Imidlertid må du ta ekstra forholdsregel når du utfører rutinene, og du må forhåndsdeklarere legen din. Disse retningslinjene vil også hjelpe deg gjennom treningsrutinen, så vær så snill å huske dem før du begynner.

  • Under helbredelsesstadiene må du huske å ta et sakte og jevnt tempo og øke lasten gradvis. Begynn med en intens trening kan skremme kroppen din, øke sjansene for lymphedem (hevelse i det myke vevet i armhånden, bagasjen eller brystet).
  • For å gjøre treningene dine mer komfortable og enklere, ansett en sertifisert trener for å hjelpe deg gjennom hele prosessen.
  • Hvis du føler deg sliten, stopp og hvil så ofte du kan.
  • Anbefalt antall timer trening du bør ta hver uke er 3, 5 timer (30 minutter om dagen)
  • Unngå intense treningsøkter som svømming, løfte vekter (av noe slag) og P90x.
  • Yoga er fortsatt akseptabelt, men noen poser kan påvirke armer og muskler. Før klassen begynner, sørg for å fortelle instruktøren at du er en brystkreftoverlevende, og kan ikke utføre noen av posene.
  • Påminn alltid din instruktør / trener at du har gått gjennom brystkreft kirurgi. De vil mest sannsynlig opprette en treningsplan som passer perfekt til din tilstand.

Utdanning av verden om brystkreft trenger ikke alltid å være gjennom iført rosa silikon armbånd. Noen ganger er det å leve en sunn livsstil nok til å unngå å få brystkreft, samt et tegn på at brystkreftoverlevende fortsatt kan være aktive etter å ha fått operasjon.