generell helse

The Quest for Rest: Hvordan Vitenskap og Teknologi kommer til redning

Anonim

Søvnløshet er en tilstand som kan gjøre livet nesten uutholdelig. Forskere forteller oss at de fleste trenger 7-8 timer, sove om natten, men store tall får ikke noe slikt beløp. Noen velger ikke å sove, men mange andre ligger våken uvillig. Det regnes at 10% av voksne har kronisk søvnløshet. Men det er et lys på enden av tunnelen, da vitenskapen gir flere muligheter for søvnberøvet.

Hvorfor kan du ikke sove?

Smerte er åpenbart å være et problem, og å håndtere det kommer til å variere avhengig av årsaken til smerten. Smerte kan også sette opp en vane med våkenhet. Avslapningsøvelser hjelper noen mennesker, og avslappende lyder på telefonen kan hjelpe.

Søvnapné er en utbredt tilstand som fører til at pasienten slutter å puste i korte perioder under søvn når tungen faller tilbake i luftveiene. En ny enhet er tilgjengelig som innebærer et implantat i brystet eller nakken for å overvåke pusten og stimulere tunge musklene til å bevege seg.

Hvis du finner ut at du trenger å konsultere en søvnespesialist, kan det hende du finner det nyttig å ha en skjerm som en Fitbit som kan registrere informasjon om søvnmønstrene.

Psykiske årsaker