svangerskap

Graviditet Hormoner og hodepine

Anonim

Hvis jeg fortalte deg at graviditetshormoner har en tendens til å gjøre gravide kvinner litt betennende, vil reaksjonen din gå på to måter. Den første reaksjonen ville være en rulling av øynene med en "vel, duh!" type uttrykk. Den andre reaksjonen ville være en veldig huffy og emphatic 'nei de ikke, du er hormonal!' Nå, fra disse reaksjonene, velg hvilken som representerer ikke-bun-in-the-ovn-befolkningen? Enten du vil innrømme det eller ikke graviditet handler det om hormonene. De svinger, de gråter, de raser, men for det meste øker de.

Hvorfor i all verden?!

Østrogen og Progesteron holder hele kvinnens reproduktive system i balanse og på sporet. Under graviditeten spiller progesteron hovedrollen, slik at graviditeten ruller jevnt sammen, mens østrogen tar baksetet. Progesteron er imidlertid ikke alene i denne innsatsen. For de første 10 ukene før moderkaken er pent dannet og produserer høye nivåer av progesteron, står hCG-hormonet i, beskytter det befruktede egget og støtter den nye graviditeten til progesteronnivåene stiger.

Som en forventningsfull mor kan du takke hCG-hormonet for mange ting: En positiv hjemme graviditetstest (hjemmeprøver bruker hCG nivåer for å diagnostisere graviditet) og opprettholder graviditet de første ukene, så vel som andre ikke så store ting som morgenkvalme og tretthet. De fleste kvinner, hvis de sluttet å tenke på det, ville ha en kjærlighetshattvisning av hCG-hormonet.

The Star Graviditet Hormoner

Graviditet Hodepine Coping Tips