diabetes pasienter

Nøyaktig hva er symptomene på diabetes mellitus type 2?

Anonim

Diabetes mellitus type 2, som noen ganger kalles ikke-insulin-sentrert diabetes, er en tilstand som utvikler seg over tid. Kroppen din motstår virkningen av insulin som resulterer i økte blodsukkernivåer. Familieregistrering av diabetes og overvekt er et par av de største risikofaktorene for å utvikle type 2 diabetes.

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen. Normalt varierer insulinnivået med hensyn til mengden blodsukkeret i kroppen din. Omfanget vil øke etter å ha spist og reduseres dersom ingen mat blir brukt. Hovedfunksjonen til insulin er å flytte glukosen til varierte steder i hele kroppen din. Hvis du har mer glukose enn systemet ditt trenger, vil overskuddet bli lagret i leveren, der det vil bli frigjort etter behov. Det er en komplisert balanse som involverer bukspyttkjertelen, magert kjøtt, insulin og glukose.

I type 2 diabetes kan en av to ting oppstå. Din bukspyttkjertel vil slutte å produsere de nødvendige nivåene av insulin, eller systemet ditt vil bli tolerant mot insulin. I begge tilfeller vil resultatet bli høye blodsukkernivåer.

Kroppen har måter å fortelle deg når noe er galt. Dette er viktig at du allerede kjenner symptomene på type 2 diabetes fordi jo raskere behandlingen starter, jo mindre skade vil ha utført i kroppen din. Følgende avsnitt vil gi deg en ide om hva du skal forvente i type 2 diabetes.

Ekstrem tretthet er ofte et oversett tegn på type 2 diabetes. Dette er trolig fordi det er et slikt generelt symptom og er forbundet med andre faktorer som opptatt livsstil, ikke får nok hvile eller stress. Likevel, hvis du alltid føler deg utmattet og trøtt, selv etter å ha en god natts søvn, bør du se legen din.

En viktig endring i vekt er en god indikator for diabetes. Du kan spise mer fordi du føler deg sulten hele tiden. Dette vil gi fat gevinst. Overflødig fett i vevet får kroppen til å bli enda mer motstandsdyktig overfor insulinvirkningen. Det motsatte er også sant. Du kan spise mer enn normalt, men begynner å brenne av vekten. Hovedårsaken til dette er at musklene ikke får nok sukker til å utøve energi eller vokse.

Uklart syn er et annet tegn på diabetes. Høyt blodsukker vil trekke væske fra vev. Dette inkluderer kontaktene til synet, noe som gjør det svært vanskelig å målrette. Mest synsproblemer vil bli løst så snart diabetes er behandlet. Likevel, i noen tilfeller kan synstap skyldes diabetes, spesielt hvis den fortsatt er ubehandlet.

Et annet symptom på type 2 diabetes er hyppige infeksjoner eller svake helbredelsesinfeksjoner og reduksjoner. Diabetes påvirker helbredelsesprosessen. Økt forekomst av gjærinfeksjoner er en stor indikator for diabetes mellitus type 2.

I tilfelle du merker at tannkjøttet ditt blir rødt, hovent og betent, må du ringe til legen din. Diabetes vil øke risikoen for å øke infeksjoner i tannkjøttet og i beinfragmentene som holder deg i tennene satt opp.