Tannhelse

Pediatrisk tannpleie er kritisk. Her er hvorfor

Anonim

Du vet allerede at du må se tannlegen regelmessig. Men hva med barnet ditt? Mange mennesker er usikre på viktigheten av dental eksamen for sine små. Tross alt kommer baby tenner til å falle ut uansett. Så hvorfor ta dem til tannlegen?

Denne tankegangen er alvorlig feil. Barnets dental tilstand er en stor del av deres generelle helse. En dyktig tannlege vil kunne ta seg av potensielle problemer før de blir uhåndterlige. Fordelene som barnet mottar fra vanlig tannpleie, varer hele livet.

Ren munn = god munnhelse

Infeksjoner som begynner i munnen din, kan lett spre seg til hele kroppen din. Et hulrom kan bli en bombe klar til å gå av og gjøre barnet ditt syk. Derfor er rutinemessige tannbesøk nødvendig. Sannsynligvis vil barnet ditt bare ha tennene renset eller et hulrom fylt, men i den sjeldne tilfelle når tannlegen oppdager noe bekymrende, vil du være glad for at du tok det tidlig. Ditt barns utøver vil ta en nærmere titt på ansiktet og tannkjøttet, og sørg for at det ikke er tegn på kreft.

Det er mye verdi i rengjøringen selv. Eventuelle plakk som bygger opp på tennene blir skrubbet av, noe som reduserer risikoen for fremtidige hulrom. Svært små barn har ofte problemer med å pusse tennene sine og savner mange områder. En profesjonell rengjøring vil ta vare på de vanskelige stedene.

Sunn utvikling er oppmuntret

Noen mennesker tror at det ikke spiller noen rolle hvordan du behandler baby tennene dine. Dette kunne ikke være lenger fra sannheten! Decaying eller infisert baby tenner vil falle ut før de er klare og påvirker utviklingen av barnets faste tenner.

To ganger i året vil besøk hos en barnetellist bidra til å redusere denne risikoen. Ikke bare vil barnets risiko for infeksjon være mye lavere, hvis barnetennene faller ut, kan en god tannlege kanskje rette opp problemet.

Hvis du forsømmer barnets tannhelse mens hun er ung, er det en god sjanse for at du skal betale for din beslutning når hun er eldre.

Selvværd er økt

Spør noen som lider av alvorlige tannproblemer om munnen, og det er en god sjanse for at du hører ordet pinlig. Et lyst smil er din hilsen til verden, din introduksjon til nye mennesker. Alle ønsker hvite, rette tenner som de kan vise seg.

Krøllete, manglende eller mørke gule tenner kan få folk til å føle seg selvbevisst. Et barn som aldri går til tannlegen, er langt mer sannsynlig å utvikle stygge problemer enn en som gjør det.

Gode ​​vaner utvikles

Å undervise barna om å ta vare på tennene og trene god munnhygiene er en viktig del av å være foreldre. Vanlige besøk til tannlegen hjelper barn med å utvikle gode vaner. Skadet baby tenner vil falle ut, men du sitter fast med dine voksne tenner for livet. Du setter barnet ditt opp for en levetid med problemer hvis du lar de permanente tennene bli skadet.

Å se en pediatrisk tannlege er verdt det

En pediatrisk tannlege fokuserer på omsorg for unge mennesker. De gjennomgår vanligvis noen år med ekstra trening før de begynner å praktisere. De små barnetennene til en pjokk krever forskjellig håndtering enn hos voksne pasienter. Du kan føle deg komfortabel med din generelle tannlege, men det betyr ikke at barnet ditt vil.

Springs Pediatric Dental Care i Colorado Springs, Colorado bemerker at: "Siden vi jobber utelukkende med småbarn, barn og tenåringer, kjenner vi de små triksene for å gjøre deres besøk så morsomt og hyggelig som mulig. Heldigvis tilbyr moderne pediatrisk tannlegen en rekke teknikker, lokalbedøvelse og avslappingsmetoder for å hjelpe oss med å gjøre barnet ditt komfortabelt. Vårt mål er å sørge for at dere begge forlater vårt tannlege kontor med et stort smil! "

Pediatrisk tannlegen er et voksende felt. De fleste større byer inneholder mange praksis. Det bør ikke være vanskelig å finne en utøver som du og barnet ditt trives godt med.

Planlegg et besøk i dag

Sunn barn bør se tannlegen hvert halvår eller så. Det første besøket skjer vanligvis rundt sin første bursdag, eller når deres første tann dukker opp.

Ifølge en nylig studie som ble publisert i 2014: "Betydningen av oral helse i de tidlige årene av livet er godt dokumentert og fremmet av profesjonelle og akademiske interessenter over hele verden. Viktig er at tidlige barndomsmoralhelsepåvirkninger og utfall anses å være avgjørende for å fastlegge muntlige helseproblemer over hele livet og en innvirkning på oral helse og sykdom i voksen alder.

Forskere fant at barn som hoppet over vanlige tannlegebesøk, hadde merkbart dårligere helseutfall på lang sikt.

Betydningen av god munnhelse kan ikke overdrives. Ta barnet ditt til tannlegen, og du vil både høste fordelene.