kreft

Bukspyttkjertelårsaker, prognose og behandling

Anonim

Bukspyttkjertel kreft forklart

Kreft er en farlig og en skremmende sykdom. Dette er en lidelse som er forårsaket i celler der cellene som har blitt påvirket, viser en uhyggelig økning i antall celler som unormalt multipliserer, og at det også er langt forbi å kontrollere.

Det oppstår i utgangspunktet når få celler bryter av fra den primære svulsten og deretter blir disse cellene båret til andre deler av kroppen i blodet eller lymfekanaler.

Det finnes ulike typer kreft som blodkreft, benkreft, oral kreft, brystkreft etc. Men blant alle kreft i bukspyttkjertelen er en av de dødeligste og relativt uvanlige. Bukspyttkjertel kreft er en ondartet neoplasma som stammer fra transformerte celler som oppstår i vev som danner bukspyttkjertelen.

Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i magen. Den er plassert rett foran ryggraden over nivået på navlen. Og det er et viktig organ, da det utfører to livsviktige funksjoner som det hemmeligheter enzymer som hjelper til med å bryte ned proteiner som igjen hjelper kroppen å absorbere den og utføre prosessen med fordøyelsen effektivt.

Da er det også organet som utskiller hormoninsulinet som er det som regulerer blodsukkernivået i kroppen. Og kreft i bukspyttkjertelen har blitt beskrevet som dødelig av en grunn som er at denne sykdommen sakte tipper tær uten å gjøre personen til og med klar over det fordi symptomene ikke er så opplagte i begynnelsen. Men da den gradvis utvikler seg, er det en ren tortur, da det utvikler smerte, spesielt når en person spiser eller ligger nede i den øvre buk som sakte sprer seg mot ryggen.

bukspyttkjertel kreft Membran

Hva er årsakene til kreft i bukspyttkjertelen:

1: MR (magnetisk resonansbilder)

2: Endoskopisk retrograd kolangiopankreatografi (ERCP)

3: Fysisk eksamen og historie

4: PET-skanning (positron-utslipp tomografi-skanning):

5: Laparoskopi

6: Blodkemi studier

7: Endoskopisk ultralyd (EUS)

8: Abdominal ultralyd

9: Tumor markør test

10: Biopsi

11: Blodkemi studier

12: CT-skanning (CAT-skanning)

Hva er mulig behandling for kreft i bukspyttkjertelen?