helse nyheter

Nigeria regjeringen forbyr kodein etter avhengighet

Anonim

Nigeria har annonsert et forbud mot produksjon og import av hostesirup som inneholder kodein etter en BBC-undersøkelse om sin rolle i en avhengighetsepidemi.

Den felles sonden av BBCs nye etterforskningsenhet, Africa Eye og BBC Pidgin, spurte om et raskt svar fra folk over hele landet, blant annet Nigerias første dame Aisha Buhari, som i et Instagram-innlegg sa at hun var "dypt trist" ved oppveksten av problemet, spesielt i nord Nigeria.

"Jeg oppfordrer alle sikkerhetsbyråer, lovgivere, rettsvesen, narkotikaprodusenter, det sivile samfunn, regulatorer, lærere, foreldre, naboer og deg til å ta dette som en personlig krig og stoppe trusselen, " la hun til.

Men Olajide Oshundun, Helsedepartementets assisterende direktør for informasjon, sa at forbudet var et resultat av måneders arbeid av en komité, som sendte en rapport til det utbredte misbruk av medisinen på tirsdag.


Emzor ga ut en uttalelse på Facebook understreker sin forpliktelse til riktig "håndtering, produksjon, lagring og distribusjon av produkter som inneholder kodein".

"Emzor Pharmaceuticals er et ansvarlig og etisk selskap med over 120 linjer, inkludert Emzolyn med Codeine under lisens fra NAFDAC. Emzor behandler funnene fra BBC-dokumentarfilmen med største alvor og har lansert en full og gjennom undersøkelse. Emzor overholder fullt ut dokumentasjonsretningslinjene for håndtering, produksjon, lagring og distribusjon av produkter som inneholder kodein.

Våre medarbeidere er opplært på kontrollert status av kodein og kodein produkter og retningslinjer for tilførsel. Emzor er ikke involvert i direkte salg til enkelte medlemmer av publikum. Emzor sanksjoner ikke forsyningen av Emzolyn med Codeine på noen måte som bryter med farlige stoffloven eller NAFDACs retningslinjer. Emzors daglige produksjon er under 0, 5% av de rapporterte estimerte daglige mengder kodin som angivelig konsumeres i Kano og Jigawa-statene. Salgsrepresentanten som ble avbildet i BBC-videoen ble opprinnelig satt på suspensjon og har nå blitt summert avvist etter en undersøkelse. Eventuelle representasjoner fra salgsrepresentanten er i strid med selskapets politikk og etikk og ble gjennomført uavhengig av ham.

Fordelingen av Emzolyn med Codeine har blitt suspendert i påvente av resultatene av en full og grundig intern undersøkelse. Vi håper dokumentasjonens funn vil kaste lys over omfanget og virkningen av den illegale handel og forbruk av kodein. Vi håper at fullt engasjementsprosjekt vil resultere i effektive tiltak mot misbruk, smugling og faking av stoffer på kontinentet. Takk skal du ha."