generell helse

Navigere gjennom Rehab og tilbakefall

Anonim

Navigere gjennom Rehab og tilbakefall

Vellykket Rehab

Tilbaketrekningsadministrasjon - En av de første stadiene av reisen til å få ren er å avta. Avgiftning er prosessen med å fjerne kjemiske giftstoffer fra kroppen. Dessverre blir en stoffmisbrukers kropp vant til, eller til og med avhengig av, disse kjemikaliene, og kroppen din går i sjokk når de er fratatt dem.

For noen er deteksjonssymptomer fra detox svært ubehagelige, og for andre er de rett og slett ubehagelige. Smerten kan være mentalt og følelsesmessig så vel som fysisk. Ofte er symptomene nok til å kjøre rusbrukeren tilbake til narkotikamisbruk. Det er imidlertid måter å lindre smerten på uttak og komme gjennom detox:

  • Naturlige rettsmidler kan gå langt i dunkle symptomer. Drikker mye vann gir kroppen din den hydrering det trenger for å jobbe gjennom typiske symptomer som trang, hoste, forstoppelse og svette. Plus, vann spyler ut systemet som hjelper detox prosessen.
  • I tillegg kan medisiner også være en stor hjelp til å lette symptomene så lenge de brukes som beregnet. Ibuprofen kan redusere kropp eller hodepine, antihistaminer som Dramamine eller Benadryl hjelp med søvnløshet og kvalme og andre medisiner kan hjelpe med diaré eller forstoppelse.
  • Tilbaketrekking kan komme med følelsesmessige symptomer som irritabilitet eller angst. For følelser som dette kan det hjelpe å få noen med deg til å roe deg ned eller for å distrahere tankene dine. Lett hjerteunderholdning kan også være en fin mental komfort.

Rådgivning - En vellykket rehabilitering innebærer også en form for rådgivning eller behandling. En avhengighetsrådgiver kan hjelpe deg med å avgjøre problemene i livet ditt som kan ha ført til avhengighet, slik at du kan unngå dem i fremtiden. Du kan også finne ut hva som spesifikt hver dag møter utløserbehov. Rådgivning hjelper deg med å komme til roten av problemet og bli klar over hva som ber om dine avhengigheter på stoffer.

Unngå tilbakeslag

  • Støtte - I rehab hadde du et nettverk av støtte for å stole på når du trengte det. Når rehabilitering er over, har du utfordringen med å bygge opp ditt eget støttesystem av venner og familie, hvorav noen kan ha blitt forverret av din avhengighet. Unngå gamle venner som bidro eller deltok i din avhengighet.
  • Miljø - Miljøet ditt består av menneskene og legger deg til daglig. Folk i livet ditt kan være støttende eller ødeleggende for din innsats for å unngå tilbakefall, men også ditt fysiske miljø er viktig. For eksempel, en gjenvinnende alkoholist som går av en gammel kjent bar hver dag, utfordrer mye fristelse. Om nødvendig, flytt til et nytt sted hvor midler for å få stoffer ikke er like tilgjengelige eller i det minste ikke så kjent for deg.
  • Check-in - Sjekk med rådgivere eller sponsorer regelmessig. I rehab kan du rutinemessig snakke om dine problemer med noen som kan empati, og det er nyttig å fortsette å få det etter rehabilitering. Mange rehab-anlegg fortsetter å hjelpe til med å gjenopprette rusmisbrukere etter at de har fullført rehabilitering. Ambrosia Behandlingssenter for Palm Beaches har et forebyggingsprogram for tilbakefall for å hjelpe til med fortsatt utvinning og håndtering.
  • Produktivitet - Delta i aktiviteter du liker og som er produktive. Dette vil gi deg positive mål med en følelse av formål.

Å håndtere tilbakeslag

Husk at hvis du opplever tilbakefall, bør du ikke betrakte deg selv. Drug rehabilitering er en vanskelig prosess og en som kan involvere noen fallgruver. Men med litt utholdenhet kan du takle og erobre avhengighet.