generell helse

Naturlige urter for stress og angst

Anonim

Føl deg lett og fredelig med naturlige urter for stress og angst som kamille, peppermynte, sitronmelisse og så videre

Det er normalt når du føler deg stresset og engstelig på noen punkter i livet ditt. Hvis stress er i normal og håndterbar tilstand, forårsaker det ikke store problemer. Den kan forsvinne når du finner en løsning for utløsende problemer. Stress og angst er ikke helt dårlig, noe som noen ganger hjelper oss med å vinne en utfordring eller overvinne en farlig situasjon. Imidlertid påvirker ukontrollert stress og angst både fysisk og psykologisk helse. Heldigvis kan noen enkle strategier og teknikker hjelpe deg med å takle stress og angst. Et sunt kosthold og god livsstil kan håndtere stress og angst. Noen farmasøytiske psykotrope meds tar sikte på å redusere stress. Imidlertid bør de tas med forsiktighet og i begrenset dose fordi overflødig inntak kan føre til uønskede bivirkninger og forårsake psykiske helsemessige forhold. For eksempel fant noen studier at psykotrope meds kan øke risikoen for selvmord. Derfor bør folk som lider av kontinuerlig stress og angst, lete etter en naturlig løsning. Tallrike naturlige urte rettsmidler er fordelaktig i å håndtere angst og redusere risikoen for dødelig stress uten å forårsake noen ønskede bivirkninger.

Naturlige urter for stress og angst

Her er naturlige urte rettsmidler som inneholder anti-angst effekter.

 1. kamille

Kamille har vært kjent for sine beroligende egenskaper. Denne urt kan lette ditt sinn og holde deg rolig. En kopp kamille te kan løse vanskeligheten søvnen forårsaket av stress. Kamille er også gunstig for å lindre irritabilitet, avslappende spente muskler og behandle søvnløshet. Du kan ta kamille som en form for kosttilskudd eller drikke kamille te.

For å lage kamille te, bør du følge denne instruksjonen:

 • Tilsett 3 ss tørr kamille i 8 gram kokende vann
 • La det bratte i 5 minutter
 • Stamme det
 • Drikk to eller tre kopp kamille te daglig

I tillegg til tørr kamille, kan du også bruke fersk kamille for å lage anti-angst te. Infusere friske kamilleblomster i en gryte med kokende vann i 3 minutter. Etter noen minutter kan du drikke den.

 1. Peppermynte

Peppermynte er en annen naturlig urte rettsmidler for stress og angst. Peppermynte inneholder mentol som slapper av irritable og spente muskler. Derfor, når du føler deg stresset eller engstelig, bør du drikke en kopp peppermyntte.

Fordi peppermynte har avslappende effekter og den er lav i koffein, kan du drikke en kopp peppermyntte før sengetid for å ha en dyp, fredelig søvn etter en anstrengende dag.

Men sørg for at du diskuterer bruken av det med legen din før du drikker peppermynte eller tar kosttilskudd. Drikke peppermyntte kan føre til abort; Derfor bør gravide unngå det.

For å lage peppermyntte, gjør dette:

 • Bratt 1 spiseskje tørr peppermynteblader i 8 gram kokende vann
 • Vent i 5 minutter
 • Stam og drikk den

Alternativt bør du knuse noen friske peppermynteblader og deretter legge dem til kokende vann. La det simre i 2 minutter. La det kjøle seg ned før du drikker denne anti-angst urtete.

 1. Passionflower Tea

Passionflower te er et annet urtemiddel for stress og angst. Den flavone chrysin tilstede i passionsblomst bidrar til den fordelen av denne teen på grunn av dens anti-angst egenskaper. Å drikke en kopp lunteblomstertur før sengetid kan gi deg en fredelig søvn. Når du tar beroligende medisiner, bør du unngå å bruke denne urtete. Dessuten er passjonsblomsterthe ikke anbefalt for gravide og barn under 6 måneder.

Her er instruksjonen om hvordan du lager lidenskapsblomstert:

 • Legg 1 spiseskje tørket lidenskapsblomst i en gryte fylt med kokende vann
 • La det bratte i kokende vann i 10 minutter
 • Drikk to eller tre kopper av lidenskapsblomstertur daglig for å redusere dødelig stress og angst
 1. Sitron Balm Tea

Sitronmelte te inneholder beroligende effekt. Mange mennesker liker sitronmelte te fordi det har en smak av sitron og mynte smak. Sitronbalsemte anses som en naturlig urt for angst og stress, siden det reduserer produksjonen av kortisol, et stresshormon. Videre hjelper det å slappe av kroppen din og heve humøret ditt.

For å lage sitronmelte te, gjør dette:

 • Legg til 1 spiseskje tørket sitronbalsam etterlater en kopp kokende vann
 • La det bratte i noen minutter
 • Stam og drikk sitronmelisse te
 1. lavendel

Denne urt har den fantastiske duften som er effektiv i å berolige ditt sinn og indusere en dyp søvn. Du kan lukte lavendel eller drikke et par kopper lavendelte for å redusere stress og angst.

Her er instruksjonen:

 • Sett litt lavendel knopper i en teacup
 • Hell 1 kopper kokende vann inn i teacupen
 • Dekk det med en liten tallerken eller en tallerken
 • La det blande i 5 minutter
 • Snu te og nyt
 1. Grønn te

Grønn te inneholder polyfenol som har evne til å bekjempe stress og angst. Videre kan L-teanin tilstede i grønn te stimulere hjernens alfabølger og roe tankene dine. L-theanin reduserer effekten av stress og øker følelsen av avslapning. Men fordi grønn te har mye koffein, bør du ikke drikke det før sengetid.

Gjør dette:

 • Bratt halvt spiseskje med pulverisert blader i en kopp kokende vann
 • Strekk det og nyt grønn te

Grønn te er også god for total helse. Derfor bør du drikke to eller tre kopper grønn te daglig for både fysisk og psykologisk helse.

Disse er naturlige urter for stress og angst. Jeg håper at du finner denne artikkelen informativ og nyttig. Har du opplevd stress og angst? Hva gjorde du for å bekjempe det? Del dine egne meninger i kommentarfeltet bellow.

Forfatter Bio: Huyen My - Writer and Blogger, som har over 5 års erfaring innen skjønnhetspleieindustrien. Jeg jobber for VKool.com og AllRemedies.com - pålitelige ressurser som hjelper folk å løse sine helse- og livsspørsmål, som innholdskoordinator for kategorier, inkludert Helse og skjønnhet. Jeg fokuserer også på kondisjon, kvinners problemer, forhold og livsstil. Finn flere av artiklene mine på Facebook eller Pinterest

Troverdige kilder:

 • //www.healthline.com/health/stress-and-anxiety#Overview1
 • //www.cchr.org/quick-facts/psychiatric-drugs-side-effects.html
 • //www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0091305715001276