spesialiteter

Den Naken Sannhet: Hvordan Forhindre Baring Det Alt På grunn av Hårtap

Anonim

Enten det er noen ekstra hår i vasken eller en helt naken skalp, er skaldethet et vanlig problem for mange mennesker - ikke bare menn. Balding refererer generelt til håravfall fra hodebunnen, vanligvis forårsaket av genetikk, miljø, ulike medisiner eller en underliggende medisinsk tilstand. Det er ofte preget av en tilbakevendende hårlinje og tynnkrone nær templene og midt-fremre skalp.

Den Naken Sannhet: Hvordan Forhindre Baring Det Alt På grunn av Hårtap

Ordet "alopecia" er det medisinske begrepet for hårtap. Androgenetic alopecia, et typisk mønster av mannlig skallethet som begynner på håret og gradvis reduseres, er den vanligste formen for håravfall, og står for mer enn 95 prosent av tilfellene hos menn. En fjerdedel av disse mennene begynner å se tegn på hårtap før de når 21. Men det er også flere hundre sykdommer som inkluderer hårtap som et primært symptom. Ved 35 år vil to tredjedeler av amerikanske menn oppleve en viss grad av merkbart hårtap, og i alderen 50 år har om lag 85 prosent av mennene betydelig tynnhår.

De fleste som har baldness har hårfollikler med en arvelig eller genetisk følsomhet for dihydrotestosteron (DHT), et derivat eller biprodukt av testosteron. Hårfollikler som er følsomme for dette hormonet begynner å krympe, som over tid forkorter levetiden til hver berørt hårfollikkel. Til slutt forhindrer disse folliklene at håret vokser helt, noe som resulterer i et skallet sted.

Selv om skaldetheten oppfattes som en mannlig tilstand, utgjør kvinner faktisk 40 prosent av de amerikanske hårtapslidene. Hårtap hos barn er også mer vanlig enn de fleste tror og er for øyeblikket ansvarlig for ca. 3 prosent av alle pediatriske kontorbesøk i landet.

Balding kan bli bremset eller til og med stoppet hvis det tas tidlig nok. Mange eksperter er enige om at de beste resultatene skje når du begynner behandling så snart som mulig etter at håravfallet begynner.

Det er flere måter å behandle og håndtere alopecia i dag, hvorav de fleste er angitt av alvorlighetsgraden eller progresjonen av sykdommen. Mens noen lar baldheten deres naturligvis løpe, bruker andre frisyrer, sminke eller klær for å dekke tilstanden. Det er også medisiner og kirurgiske prosedyrer tilgjengelig for å behandle og forhindre håravfall, men enkeltpersoner bør alltid kontakte legen sin for først å diskutere deres valg før de går etter behandling.

Produkter fra Amazon.com

 • -17%

  Menns Rogaine 5% Minoxidil Skum for Hårtap og Hair Regrowth, aktuell behandling for tynnhår, 3 måneders forsyning

  Pris: $ 37.49

  Var: $ 44, 99

 • -25%

  Ultrax Labs Hair Rush | Maxx Hair Growth & Anti Hair Loss Næringsstoff Solubilized Keratin Vitamin Supplement, 60 tabletter.

  Pris: $ 59.98

  Var: $ 79, 99

 • -36%

  PURA D'OR Original Gull Etikett Anti-Thinning Shampoo klinisk testet, infisert med organisk Argan olje, Biotin og naturlige ingredienser, for alle hårtyper, menn og kvinner, 16 Fl Oz (Emballasje kan variere)

  Pris: $ 25.00

  Var: $ 39, 00

 • -40%

  Hårvaksstimulerende sjampo (unisex) med biotin, keratin og gjennombrudd. Anti-hårspaltkompleks - For menn og kvinner, 8 oz

  Pris: $ 26.90

  Var: $ 44, 99

 • Hair Growth / Anti-Hair Loss Premium Organic Sulfate-Free Shampoo "Rosemary & Citrongrass" Naturlig Terapi og Alopecia Prevention.

  Pris: Ikke på lager

 • -50%

  Biotin (High Potency) 5000mcg Per Veggie Softgel; Forbedret med kokosolje for bedre absorpsjon; Støtter hårvekst, glødende hud og sterke negler; 120 Mini-Veggie Softgels; Laget i USA.

  Pris: $ 14.95

  Var: $ 29.95

 • Hair Growth Treatment Trinn 1: Citrongress-Rosemary Lab Formulert Anti-Hair Loss Botanisk DHT Blocker og Alopecia Prevention 4 Oz.

  Pris: $ 37.50

<>

De mest populære over-the-counter (ikke-reseptbelagte) aktuelle rehabiliteringsbehandlinger godkjent av Food and Drug Administration (FDA) inneholder minoxidil, inkludert Rogaine. Minoxidil er ikke beregnet for frontal skallethet eller avtagende hårlinje.

Allegan, Mich. -Basert Perrigo er et farmasøytisk selskap som produserer og distribuerer de fleste av de over-the-counter medisiner som finnes under butikkmerketiketter hos ledende forhandlere, kjøpmenn, klubbforretninger og apotek. Selskapet mottok nylig godkjenning fra FDA til å markedsføre en over-the-counter, butikk-merke minoxidil 5 prosent skum for menn, som sammenligner med den aktive ingrediensen i menns Rogaine.

Selskapet markedsfører også butikk minoxidil 5 prosent topisk løsning (ekstra styrke for menn) og minoxidil 2 prosent topisk løsning (vanlig styrke for menn), samt minoxidil 2 prosent topisk løsning for kvinner, som sammenligner med den aktive ingrediensen i kvinners Rogaine.

Forskere mener at minoxidil virker delvis ved delvis å forsterke hårsekkene og reversere krympeprosessen. Ved å forstørre follikler, er vekstfasen av hårsyklusen forlenget, slik at håret blir lengre og tykkere.