hjertesykdom

Redusere risikoen for hjertesykdom

Anonim

Hjertesykdom påvirker millioner av mennesker over hele verden. Faktisk er det den viktigste dødsårsaken og sykdommen i de fleste land. Ifølge Verdens helseorganisasjon, innen 2030 vil mer enn 23 millioner mennesker dø hvert år på grunn av hjertesykdom. Men akkurat er hjertesykdom? Hvordan kan du fortelle om du har det? Hvordan forhindrer du det?

Hva er hjertesykdom?

Mens alle hjerteproblemer er farlige, er det på toppen av listen en tilstand som kalles CAD - kort for koronar arteriesykdom. Det er en hjertesykdom som påvirker arteriene som leverer hjertet med oksygenert blod (kalt kranspulsårene). Disse arteriene, som er svært små, er tilbøyelige til å bli blokkert med forekomster av fett og inflammatoriske celler, samlet kalt plaque.

Hvordan påvirker hjertesykdommen befolkningen?

Den andre faktoren er en stillesittende livsstil med minimal til absolutt mangel på trening. Begrepet stillesittende refererer til svært minimal aktivitet; Vanligvis har folk med pultjobber denne typen livsstil. Uten riktig trening er energiforbruket ganske lavt, noe som kan føre til at fett oppbygges i kroppen og til slutt i blodårene.

Den tredje faktoren, røyking, har vært omtalt i mange studier som avslører hvordan nikotin skader direkte blodkarene. Tilsvarende skader høyt kolesterol, spesielt lavdensitetslipoprotein (LDL), også blodkarets vegger. Skadede fartøy blir oversvømt med inflammatoriske celler, som også blir tilsetninger sammen med fett, noe som øker plassen eller blokkeringens størrelse. Jo større plakk vokser, jo mer hindrer det blodstrømmen gjennom dette fartøyet.

Disse tre hovedfaktorene kalles modifiserbare risikofaktorer, fordi de involverer de personlige valgene i en persons livsstil. Den andre typen risikofaktorer er ikke-modifiserbar - fordi de er din personlige sykdomshistorie, familiehistorie av sykdom og kjønn. En person hvis foreldre eller førstegangs slektninger har blitt diagnostisert med hjerteproblemer, har høyere risiko enn de uten risikofaktoren.

Hva skjer hvis et fartøy blir blokkert?