generell helse

En kikk bak knærligamentskader

Anonim

Smerten forårsaket av knelegamentskader er ofte uutholdelig, og skadede ledbånd reduserer bevegelsesområdet i kneet. Som et resultat kan hverdagsoppgaver som å gå eller forhandle trapper virke uutholdelig. En av de viktigste faktorene som bidrar til redusert mobilitet som følge av kneleddskader er tapet av nevromuskulær kontroll, noe som betyr at musklene ikke kan fungere sammen for å stabilisere kneet.

Opptil 40% av knærskader kan tilskrives kneledbåndskader, som skjer regelmessig hos unge som går med i idrett. Skader er ofte begrenset til en enslig ligament, selv om noen ganger flere leddbånd påvirkes. Som en generell regel, jo flere strukturer som er involvert, desto større er risikoen for nevromuskulær skade og funksjonsnedsettelse.

Kneleddet inneholder fire leddbånd som kan bli påvirket: den fremre kors, medial sikkerhet, bakre kors og laterale kollaterale leddbånd.

Neuromuskulær kontroll er en av de viktigste faktorene i knelegamentskader, som oppstår på grunn av mangel på inngang fra de skadede ligamentene eller ligamentene i spørsmålet. Muskler blir ikke i stand til å fungere i koordinering for å stabilisere kneet, noe som gir en følelse av ustabilitet - der et plutselig tap av kontroll er følt - referert til i samspillet som kneet "gir vei".

Det finnes en rekke effektive rettsmidler som brukes til å behandle kneleddskader, som tjener til å lindre smerter, adresserer knærets ustabilitet og forhindrer degenerative skader som oppstår. Omfordeling av vektbelastningen vekk fra de berørte sonene i det skadede kneet bidrar til å lindre smerte og forbedre fellesfunksjonen. Dette bidrar til å styrke og beholde nevromuskulær kontroll, slik at nerver og muskler kan jobbe sammen for å stabilisere kneet.

Generelt vil rehabiliterende tiltak variere avhengig av hvilken ligament eller kombinasjon av ledbånd som er skadet. En profesjonell kan gi råd om det beste forløpet avhengig av skadeens art.