generell helse

Levende ditt beste liv etter avhengighet

Anonim

Hvis du nylig har kommet ut av grop av narkotikamisbruk eller jobber fortsatt ut av det, ta det godt i det faktum at du ikke er alene. Offentlige statistikker viser at 21, 5 millioner amerikanske voksne (12 år og eldre) kjempet for en rusmiddelforstyrrelse i 2014. Én av åtte av disse hadde både en alkohol- og narkotikaforstyrrelse samtidig. I tillegg bekjempet nesten 8 millioner amerikanske voksne både en psykisk helseforstyrrelse og en stoffforstyrrelsesforstyrrelse, eller sammenfallende lidelser.

Hvordan slå avhengighet er et stort sett med spørsmål og svar i seg selv. Det vi er her for å diskutere i dag, er imidlertid det som kommer etter. Selv etter at avhengighet er ferdig, er det fortsatt spørsmål om å forene de tingene du har gjort og menneskene du har skadet, mens du fremdeles arbeider for å lage et bedre liv for deg selv. Å regne ut dette krever et riktig nivå av balanse, hardt arbeid og noen ganger litt støtte.

Setter et riktig stadium for deg selv

En ting du bør prøve å se etter er en følelse av struktur. En avhengighets liv er en kaotisk, og å finne struktur vil hjelpe deg med å gjenvinne noen følelse av normalitet. Et stort stykke av dette er å få en jobb, noe som kan være vanskelig hvis du har en avhengighetshistorikk. Ikke vær redd for å se opp jobbprogrammer hvis du har problemer. I tillegg til struktur, kan pengene du lager fra jobben, bidra til å gjøre opp for uforglemmelig utgifter i fortiden.

Utenfor arbeidet må man finne en slags struktur i sitt sosiale rom. Dette kan være vanskelig, spesielt hvis mange av vennene du har spilt en rolle i å aktivere eller legge til rette for din avhengighet. Hvis du finner deg selv ute, bør du vurdere å gjøre noe som å ta en klasse eller frivillig til å være rundt andre mennesker i en positiv og strukturert atmosfære.

Reparere Hva er ødelagt (hvis mulig)

Å nærme mennesker realistisk er et godt sted å starte. Dette viser at du tar ansvar for det du har gjort mens du har tenkt å reparere forholdet klart. Vær oppmerksom på at de negative tingene ikke alltid kommer til overflaten først. Dine kjære kan bli overvunnet for å se deg, bare for de gamle sårene i dine handlinger dukker opp senere. Et stort skritt du kan gjøre med tidligere venner og familie er å prøve å finne ut hva deres forventninger er av deg. Dette gjelder ikke bare overflate ting som å få en jobb eller utdanning, men også hva din rolle vil være. For eksempel begynner noen mennesker avhengighet som tenåringer og får ikke ut av det før de er eldre. Dette betyr at det kan være mange endringer.

Når det kommer til venner, som vi tidligere nevnte, er ikke alle venner verdt å holde. Hvis vennene dine drikker eller bruker narkotika, kan du ikke risikere å være med dem, selv om de sier at de er villige til å hjelpe deg i din nøkternhet. Selv om de mener det bra, kan du finne stimulering eller til og med cravings hvis du er rundt stoffet du misbrukte. I tillegg, som tidligere sagt, snurrer sosiale sirkler rundt stoffmisbruk, den siste typen aktiviteter du trenger å gjøre.

Noen ganger, hvis du har midler, men er omgitt av for mange fristelser i ditt eget liv, trenger du en mer drastisk endring. Du vil kanskje vurdere et nykt livsstil. Disse programmene tillater deg å være i et miljø fri for rusmidler eller alkohol, men gir deg en følelse av frihet. Kanskje viktigst, du har tilgang til psykisk helsepersonell og annen selvbehov for å hjelpe deg når du går gjennom denne nye fasen av livet ditt.