skjønnhetstips

Lasere og skjønnhet: Hvordan jobber de sammen

Anonim

Lasere har blitt brukt til behandling av hudforhold og kosmetiske formål i over 40 år. Men det har virkelig vært de siste 20 årene at teknologiske fremskritt innen medisinske lasere har katapultert dem inn i rampelyset av hudpleie og skjønnhet. Om det er hårfjerning, flekkfjerning, hudforyngelse eller anti-aldring, har lasere blitt et viktig verktøy for korreksjon og forbedring av hudtilstanden.

Hva er lasere?

Lasere er intenst konsentrert lys som kan fokuseres på små steder med mye energi. Det finnes noen forskjellige typer laserlys med forskjellige egenskaper og anvendelser. Noen av de eldste laserstykkene som ble brukt for 40 år siden ble produsert av karbondioksid eller argongass i kontinuerlige bølgelasere, mens disse dagene de fleste av disse har blitt erstattet lasere produsert fra lignende blikk og væsker og faste stoffer, og disse lasere er kvasi-kontinuerlige wave mode lasere og pulserende lasersystemer som er mer milde på huden og produserer mindre arr enn de eldre lasene.

Lasere er bjelker av konsentrere kraftig lys som kan påvirke visse områder av huden når de er fokusert på dem, og vi kan bruke denne evnen til lasere til å endre hud for å tjene våre formål i skjønnhets- og helseprogrammer.

Hvordan fungerer lasere?

Ulike hudforhold eller flekker kan dukke opp i forskjellige farger på huden, for eksempel brune eller røde flekker. Noen lasere retter seg spesielt mot disse stedene for å fjerne dem. Andre lasere retter seg mot mørkt hår, slik at hårcellen blir målrettet for fjerning og fremmer langvarig hårfjerning. Hudforyngelseslasere målretter større områder av huden for å gi et totalt forynget og friskt utseende for huden.

Det grunnleggende målet med lasere er å målrette fargede celler som forårsaker et problem og fjerne dem, slik at kroppen erstatter disse skadede cellene med friske helseceller.

Lasere for fjerning av blemish

Lasere har blitt brukt til å behandle en rekke hudlesjoner og misfarginger, inkludert moles, fregner og tatoveringer. I denne applikasjonen målretter lasere de fargede cellene og ødelegger dem, mens de ikke skader de omkringliggende celler og vev. To til ti behandlinger kan være nødvendig for å fjerne misfargingen helt fra huden, og mens det er få problemer eller bivirkninger, kan det hende at noen farge og tekstur endres som arr etter laserbehandling, og selvfølgelig må alle mole kontrolleres for melanom først.

Lasere for hårfjerning

Lasere kan målrette og fjerne overdreven og problematisk hår raskt og enkelt i opptil 3 til 6 måneder før gjenvekst er tydelig. Flere behandlinger er vanligvis påkrevd ettersom håret vokser i ulike sykluser, og laserbehandling er vanligvis ikke så vellykket på lyst hår - de mest effektive resultatene kan ses på de med lett hud, men mørkt hår. Dette skyldes at laseren retter seg mot den mørke farge i hårsekken for å identifisere og ødelegge den. Bivirkninger er sjeldne, men kan inkludere brenning, hevelse, pigmentendring i huden og arr, så kvalifiserte laser hårfjerningspersonell bør alltid utføre behandlingen.

Lasere for hudforyngelse og anti aldring

På grunn av effekten av lasere av foryngende hud og fjerning av små flekker, har lasere blitt brukt til å fjerne ansiktsrynker, akne arr og solbeskadiget hud. Høy energi, pulserende og skannede CO2-lasere er de foretrukne verktøyene for hudforyngelse og er tatt som gullstandard for skjønnhetsbehandlinger, og disse lasene kan typisk gi 50% forbedring i hudtilstanden. Disse lasere arbeider over et stort område av huden på ansiktet for å gi en mer generell foryngende effekt, og det kan derfor være rødhet, hevelse og ømhet i ukene etter behandlingen. Dette varer mens de nye hudcellene vokser under, og gir en frisk og feilfri hudoverflate etter behandling. Fraxel-lasere er et eksempel på denne typen behandling, med fordel at Fraxel-lasere gir 2 nivåer av behandling - behandler en mildere behandling for yngre, mindre skadet hud og en sterkere behandling av strenge hudproblemer.

Laserteknologien har gitt en revolusjon til hudpleie og skjønnhet som vi kan sette pris på på grunn av deres enestående evne til å forynge og friske lagene i huden for et yngre, vakkert feilfritt ansikt.