generell helse

Holde hjernen din i form som du alder

Anonim

Når vi blir eldre, gjør det også vårt sinn. Her har vi et valg: Vi kan holde det i god form, nesten som en fin vinvindu, som verdsetter jo eldre den vokser, eller vi kan slippe det og ende opp med et sinn som ikke lenger fungerer som det pleide å. Så hvordan holder du tankene dine i form?

Mental stimulering

For å begynne med bruker du hjernens evne til å fullføre mentale oppgaver, vil det fortsette å fungere godt. Lese, gåter, lære nye ferdigheter, gå på skolen, og generelt alt annet som krever fokusert mental energi, bør gjøre trikset. Selv aktiviteter som er kombinert med manuell stimulering, som å skrive eller male har vist seg å holde tankene skarpe. Forskere mener at engasjement i "brainy" aktiviteter bidrar til å stimulere tilkoblinger mellom nerveceller og kan til og med hjelpe hjernen til å generere nye celler. Disse nye cellene vil fungere nesten som et reserve, klar til å bli påkalt når eldre celler dør.

Fysisk trening

På toppen av å være avgjørende for din generelle helse er fysisk trening også ekstremt viktig for mental helse. Regelmessig trening vil øke antall små blodkar som bringer oksygenrikt blod til hjernen. Trening har selv blitt vist å bidra til å øke forbindelsene mellom nerveceller, noe som resulterer i en hjerne som er mer effektiv og adaptiv. Trening virker også underverk for å redusere psykisk stress sammen med en rekke andre helseproblemer som kan påvirke hjernen din, diabetes, kolesterolnivå og blodtrykk.

Kosthold

Du er hva du spiser. Nå betyr det ikke at du skal gå rundt som en zombie som ber om hjerner, men det betyr at du seriøst bør vurdere hva du legger inn i kroppen din. En dietrich i grønne grønnsaker, grønnsaker, frukt og fullkorn vil holde kropp og sinn i toppform. Unngå overspising, og reduser forbruket av transfettsyrer fra delvis hydrogenerte vegetabilske oljer (søppelmat i utgangspunktet). Du vil kanskje vurdere å redusere ditt totale kjøttforbruk, da de høye mengder kolesterol og mettet fett kan være skadelige i store mengder. Til slutt kan inntak av riktige mengder B-vitaminer redusere risikoen for demens. Vitaminer B6, B12 og folsyre har vist seg å senke homocystein nivåer (en aminosyre knyttet til demens), og er rikelig i grønne grønnsaker og helkorn.

Beskytter hodet ditt

Hvis du har vært i en bilulykke, eller har hatt hjernerystelser gjennom sport eller andre aktiviteter, har du sannsynligvis lagt merke til en midlertidig reduksjon i mentalfunksjonen. Mens dette er normalt, bør det tjene som et eksempel for deg at hjernen er like sannsynlig å lide en fysisk skade som enhver annen del av kroppen. Manybrain skade offerere et resultat av fysisk skade på hjernen. En person som har opplevd hjernerystelse i livet, øker sjansen for kognitiv svekkelse i alderen med en faktor på 10. Noen sunn fornuft måter å beskytte deg mot hjerneskade, er å ha riktig hodeplagg når du konkurrerer i idrett (dvs. sykkelhjelmer, boksutstyr, etc.), og å søke øyeblikkelig legehjelp bør du tro at du opplever symptomer på hjernerystelse eller hjerneskade

.

Emosjonell helse

Vi alle lider av en grad av psykiske problemer eller en annen. Enten du har traumatiske opplevelser i fortiden din, eller stressnivået som er forbundet med jobben eller familien din, er for høy, ikke riktig omsorg for din følelsesmessige helse, kan det få varige, skadelige effekter på hjernen din. Personer som er engstelige, deprimerte eller utmattede har en tendens til å score lavere på kognitive funksjonstester. Mangel på oppmerksomhet mot følelsesmessig og psykisk helse er også korrelert med alkohol, tobakk og narkotikabruk, som alle påvirker hjernen negativt. Alkohol er spesielt nært knyttet til demens, og overdreven drikking kan forringe hjernefunksjoner i ung alder. I de senere årene har studier vist at det å ha sterke sosiale nettverk, å se en terapeut, og meditasjon, kan alle bidra til å forbedre din følelsesmessige helse. Meditasjon har vist seg å redusere stressnivået, og øke aktiviteten i hjernens hippocampusområde (området som er ansvarlig for langsiktig minne og romlig navigasjon).

Wrap Up

Ingen helseplan er fullført uten å ta opp hvordan du holder hjernen i form. Hjernen har ansvaret for hele kroppen din, og det utfører sine jobber så enkelt, noen ganger, glemmer vi det. Behandle hjernen din akkurat nå, og du vil se utbyttet når du er eldre. Så slå av boobrøret, ta en bok og en håndfull spinat, og start din mentale reise.