barn helse

Internasjonal Dag for jenta Barn - Ting å lære datteren din om Kroppen hennes

Anonim

Datteren din kommer til å få svar fra et sted, så det er opp til deg å sørge for at informasjonen hun får er faktisk og fullstendig.

Etter hvert som datteren din blir eldre, før hun selv begynner puberteten, kan du merke at hun viser interesse eller nysgjerrighet i kroppen sin. Det er ok. bli hennes beste venn, oppfordrer henne til å stille spørsmål eller starte en samtale for å finne ut hva og akkurat hvor mye hun vet - og måle hva og hvor mye å fortelle henne.

Pubertet begynner ofte tidligere enn foreldrene tenker. Brystpudder i jenter - deres første tegn på puberteten - starter i en alder av 10 normalt, med noen jenter som starter så snart 8 og andre ikke starter før 13. Maksimal vekstperiode (i høyde, vekt, muskelmasse etc.) i jenter skjer omtrent ett år etter at puberteten er startet. Menstruasjon (periode) starter vanligvis rundt to år etter begynnelsen av å vokse opp; I gjennomsnitt skjer den første menstruasjonstiden, like før jentene konverterer 13.

Det er mange muligheter i denne levetiden for deg å snakke med datteren din om endringene hun opplever. Datteren din trenger å forstå de fysiske endringene som vil oppstå i kroppen under puberteten. Du bør understreke at disse endringene er en del av den naturlige prosessen med å vokse inn i voksen alder, stimulert av hormoner (kjemikalier som produseres av kroppen.

Få din datter klar for puberteten

Kroppshår

Selvfølgelig diskuterer hygiene knyttet til menstruasjonssykluser. Vær sikker på at datteren din har elementene hun trenger for sin første periode. Å se at hun kanskje er borte fra hjemmet når den første perioden begynner, diskuter hvordan du bruker bouchon eller pads. Hun burde forstå behovet for å bytte pads eller tamponger flere ganger om dagen, og disse tampongene bør ikke brukes med en gang. Selvfølgelig kan jenter og toaletter bade mens manstruerer.

Mange damer vil spørre om de kan delta i aktiviteter som svømming, hesteridning, idrettsutdanning i løpet av sine perioder. Berolig din datter at hun kan delta i normale aktiviteter mens manstruerer. Trening kan noen ganger også redusere kramper i forbindelse med perioder.

Hofter