blodsykdom

Infographic - Blood Donation: Den enkle måten å redde liv

Anonim

Bloddonasjon kan virke skremmende hvis din fremste tro er at en nål blir satt inn i deg for å trekke ut en blodprøve. I virkeligheten er det en ganske behagelig prosess og en som krever svært lite tid, men en enkelt donasjon kan redde livene til tre personer som brått har behov for blod. Hvis du, et familiemedlem eller en venn trengte blod raskt, ville du be om en donasjon å ankomme, og likevel opptil 90% av de som kan gi blod, gjør det ikke.

Det er visse faktorer som fjerner egnetheten din til å donere blod (for eksempel hvis du har fått bloddonasjon noen gang siden 1980, eller hvis du nylig har hatt en operasjon), mens ikke alle blodtyper er kompatible. Likevel, uansett hva blodtypen din, det er sannsynlig å være etterspørsel etter det, så donasjonen din vil ikke være ubetydelig.

Å redde liv krever ikke overmenneskelige handlinger av mot eller instinktiv rask tenkning. Noe så enkelt som å ofre en enhet av blodet ditt, kan gi en annen person en ny sjanse i livet. Den andre personen er en eller annen sønn eller datter, bror eller søster, far eller mor, beste venn

.

og din uselviske gjerning kan gi dem en betydelig utvidelse av hans eller hennes liv.

Infografisk fra Union Quay Medical Center ( //www.unionquaymedicalcentre.no/general-practice.html )